0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen under sin første åbningstale.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er regeringens planer for det næste år

Få den første pejling af, hvad regeringen ønsker for Danmark i næste års lovkatalog.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen fremlægger i dag sit lovprogram. 56 sider med alle de lovforslag, som allerede nu er planlagt fra regeringens hånd.

Det drejer sig eksempelvis om:

  • Klima. Et lovforslag om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i forhold til 1990-niveauet. Lovforslaget har til formål at indføre »bindende delmål og bindende langsigtede klimamål«.
  • Velfærdslov - lovforslaget skal sikre, at velfærden tilpasses, at der bliver flere børn og ældre.
  • Midlertidigt børnetilskud. Et midlertidigt børnetilskud til familier med 0-14-årige børn, som er berørt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen, skal gælde indtil et nyt system er fundet.
  • Samtykkebaseret voldtægtsbestemmelse. Et forslag om en ændring af straffeloven, så »enhver seksuel handling, herunder samleje, skal bygge på gensidig frivillighed«.
  • Ret til tidlig tilbagetrækning. Efter overenskomstforhandlingerne i foråret 2020 har regeringen til hensigt »at fremsætte og få vedtaget lovgivning vedrørende ret til tidlig tilbagetrækning«. Lovforslaget bliver først fremsat i slutningen af januar og kommer derfor ikke til at træde i kraft i januar 2020, som der ellers ifølge Ritzau var lagt op til.
  • Ændret adgang til gymnasiale uddannelser. Optagelsesprocessen til gymnasierne forventes »smidiggjort«.
  • Tobakslovgivningen skærpes. Formålet er at nedbringe antallet af rygere, særligt antallet af unge, som begynder at ryge. Tobaksafgiften sættes op, tobaksvarer skal ikke være synlige på salgssteder, og der stilles krav om standardisering af tobakspakker.

Find hele regeringens lovkatalog her.

Interessant er også nogle af de ting, regeringen og statsministeren tidligere har fremhævet, men som ikke er nævnt i lovkataloget.

Eksempelvis er ordet ’minimumsnormeringer’ slet ikke nævnt, blot står der, at »flere børn kan betyde flere pædagoger«. Det skal så med i finanslovsforslaget, som vi har til gode at se.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden