Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Corona­virus

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøl-Bille på vej ind i Folketinget her til morgen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få overblikket: Her er det nye parti Fremads tre mærkesager

Simon Emil Ammitzbøl-Bille har sammen med Christina Egelund stiftet partiet Fremad. Stifterne fastholder, at de har en berettigelse i den brede vifte af borgerlige partier.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelunds parti Fremad bliver det sjette borgerlige parti i Folketinget, og tre yderlige opstillingsberettigede partier findes uden for Folketinget.

Men stifterne mener, at der mangler et værdipolitisk borgerligt midterparti i Danmark. Her er tre af det nye partis mærkesager.


1. En »fair og fast« udlændingepolitik

Simon Emil Ammitzbøll-Bille erkender, at vælgerappetiten efterspørger en stram udlændingepoltik, men siger til Berlingske, at Fremad ønsker at give de borgerlige vælgere et alternativ. Der har været for meget fokus på stramninger for enhver pris, mens retfærdigheden er blevet glemt.

»Danskerne vil gerne have en stram udlændingepolitik. Det har vi forståelse for, og det går vi også ind for. Dét, vi siger, er, at den også skal være præget af fairness og retssikkerhed. Det er den justering, vi gerne vi have«, siger han til Berlingske.


2. En klar liberal økonomisk politik

Både Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund er tidligere medlemmer af Liberal Alliance. De ønsker i deres nye parti at føre en økonomisk politik, der er sammenlignelig med den, de førte i deres tidligere parti. Der skal være fokus på den personlige frihed og et konkurrencedygtigt Danmark.

»Vi er fortsat et liberalt parti, og vi har ikke forladt Liberal Alliance på den økonomiske politik«, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille til TV2 News.


3. Trække i en værdiliberal retning.

Da Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille meldte sig ud af LA, var begrundelsen, at Liberal Alliance bevægede sig i retning af en nationalkonservativ tænkning. De følte ikke, at deres egne værdipolitiske holdninger var forenelige med partiets.

Den udlægning afviste den nye partileder, Alex Vanopslagh, og det samme gjorde andre profiler i Liberal Alliance.

De to vil i deres nye parti trække blå blok i en klar, værdiliberal retning, uden at komme med en krystalklar definering af hvad det betyder.

Det er noget, de synes mangler i dag, hvor Venstre enten bliver trukket i en konservativ retning af Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, eller i en splittet retning af de Konservative og Liberal Alliance.

»Der mangler med andre ord et parti, der klart trækker i den værdiliberale retning i den blå blok«, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Berlingske.

Ikke en kopi af Radikale

Fremad kommer til at være det borgerlige parti, der læner sig tættest op ad Radikale Venstres værdier. Et parti, som Simon Emil Ammitzbøll også tidligere har repræsenteret.

Men partistifterne afviser over for TV2 News, at det nye parti er en borgerlig kopi af Radikale Venstre. Ammitzbøl-Bille peger på to afgørende forskelle.

»For det første peger vi på Jakob Ellemann-Jensen som statsminister. For det andet, siger vi ikke ja til alt fra EU« siger han.

Fremad bliver det fjerde politiske parti, som Simon Emil Ammitzbøll-Bille kommer til at repræsentere i folketinget.

Da han ved stiftelsen af partiet Borgerligt Centrum i 2009 blev spurgt, om man ville komme til at se ham skifte parti igen, var svaret.

»I kommer ikke til at se mig skifte parti for tredje gang«, sagde han dengang.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden