0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Tidligere næstformand Kristian Jensen hyldes ved Venstres landsmøde i Herning Kongrescenter. Hovedet, du ikke kan se, tilhører partiets formand Jakob Ellemann- Jensen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke slut med Kristian Jensen i Venstre endnu

Han sagde det selv, og Venstres formand sagde det også: Kristian Jensen er slet ikke færdig i dansk politik.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ti år som næstformand for Venstre. Skatteminister. Udenrigsminister. Finansminister.

Kristian Jensens politiske cv er ganske imponerende, og lørdag sagde Venstres landsmøde i Herning pænt tak for indsatsen til Kristian Jensen for dennes tid som næstformand.

Han trådte tilbage efter den turbulente august, hvor også Lars Løkke Rasmussen takkede af som Venstres formand. Også efter ti år. Det skete efter en periode, hvor de to havde bekriget hinanden internt.

»Det her er ingen farveltale«, siger Kristian Jensen.

»For det der med tidlig pension er jo kun, hvis man føler sig nedslidt. Så jeg har ikke tænkt mig at holde nogen farveltale, men jeg er jo politiker, så når man får ordet, så giver man det ikke bare fra sig igen«, siger han.

Ellemann fremhæver, at Jensen stadig er et godt kort

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, slår også fast, at Kristian Jensen fortsat er et godt kort for Venstre. Kristian Jensen har fået en såkaldt fri rolle Folketinget. Han har ingen ordførerskaber.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at du havde håbet, at historien havde taget en anden drejning. Det er der mange, som har forståelse for«, siger Jakob Ellemann-Jensen i sin tale til Kristian Jensen.

Ellemann-Jensen henviser til, at Kristian Jensens store drøm var at blive formand for sit parti på et tidspunkt.

»Jeg tror ikke, at der er mange, som har haft en så central rolle, som du har haft. Jeg tror ikke, at der mange, som har knoklet så hårdt, som du har«, siger Ellemann-Jensen.

Landsmødet sagde tidligere lørdag også farvel og tak til Løkke for dennes ti som formand for partiet.

Løkke havde i øvrigt forladt landsmødet, da afskedsseancen til Kristian Jensen fandt sted.

Den tidligere statsminister deltog kun ganske kortvarigt i landsmødet. Han dukkede op kort før sin afskedsseance, spiste frokost og smuttede så derefter. I øvrigt uden at sige ord til pressen.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden