0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Frank Jensen vil sætte rekord som den længst siddende overborgmester i København

Det er Frank Jensens plan at genopstille ved kommunalvalget i 2021.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), melder sig klar til at forsvare 114 års ubrudt socialdemokratisk styre i København.

I et interview med Politiken siger Frank Jensen, at partiet har opfordret ham til at tage en tur mere i manegen, og det er da også hans plan at stille op til posten som overborgmester for fjerde gang i træk ved det kommende kommunalvalg i 2021.

»Ja, det er min plan. Der er to år til at få det realiseret. Men det er min plan«, siger Frank Jensen.

Hvis det lykkes, og han sidder i perioden frem til 2026, vil den 58-årige nordjyde og københavner for alvor skrive sig ind i rådhusets annaler. Partifællerne Urban Hansen, Egon Weidekamp og Jens Kramer Mikkelsen var overborgmestre i henholdsvis 14, 13 og 15 år. Fra 2010 til 2026 er der 16.

V-borgmester vil slå Jensen

Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, ser sig selv som blå bloks førsteudfordrer til Frank Jensen ved kommunalvalget i 2021.

Hun hilser hans plan om at genopstille velkommen:

»Det er fint i forhold til at give noget ro og sikre, at alle interessenter på rådhuset og rundt om rådhuset ved, hvad de har at forholde sig til«, siger hun.

Hendes ambition ved det kommende valg er at slå Frank Jensen.

»Det er den ultimative ambition, men vi stiller i hvert fald op med den ambition at sikre markant borgerlig fremgang. Hvis ikke vi kan slå Frank så i hvert fald sikre, at den akse, der ligger efter valget, hedder S og de borgerlige som den toneangivende blok på rådhuset«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Færre stemmer S

Socialdemokraterne hev 27,6 pct. af stemmerne hjem ved kommunevalget i 2017. Det var nøjagtig ti procentpoint ringere end Ritt Bjerregaards notering i 2005.

Frank Jensen betegner uden tøven Socialdemokratiets synkende tilslutning blandt de københavnske vælgere som »ikketilfredsstillende«.

»Det kræver, at vi arbejder benhårdt for tilliden hos københavnerne«.

Annonce

Madsen & Magten

 • Mads Nissen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
  Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?

  Henter…

  Mette Frederiksen gør sig i dag klar til noget af det, mange af os drømmer om: En flyvetur sydpå. Hun er på vej til Israel for at skaffe flere vacciner til danskerne. Turen er blevet mødt med en del kritik, og spørgsmålet er, om det er smart eller egentlig lidt for smart? Det svarer Kristian Madsen på.

  Derefter tager vi en kort afstikker, vi skal ikke længere end til Middelfart, hvor de også taler om vaccine. Og hvad det nu var for et lille hul, borgmesteren pludselig fik i armen.

  Dagens sidste skud falder passende i det danske forsvar, hvor ministeren og generalerne i et stykke tid har ligget i krig - ikke med fjenden, men med hinanden. Handler det om magt, eller forfængelighed?

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce