0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mette Frederiksens departementschef stopper

Christian Kettel Thomsen er indstillet til posten som vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Statsministeriets departementschef skal være vicepræsident i Den Europæiske Inveseringsbank (EIB).

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Departementschef i Statsministeriet Christian Kettel Thomsen stopper. Han skal være vicepræsident i Den Europæiske Inveseringsbank (EIB).

Christian Kettel Thomsen har været departementschef i Statsministeriet siden 2010 og kom til ministeriet fra en stilling som departementschef i Finansministeriet.

I en pressemeddelelse siger statsminister Mette Frederiksen:

»Christian har gennem de sidste ni år sammen med tre forskellige statsministre dygtigt ledet Statsministeriet og arbejdet i centraladministrationen. Han har en unik indsigt i velfærdssamfundet og en enorm faglig tyngde«.

Den 60-årige Christian Kettel Thomsen, der tidligt i karrieren har været skibskok og hovmester hos rederiet A.P. Møller, stopper fredag som statsministerens højre hånd og starter 1. august i EIB.

Mette Frederiksen påpeger i pressemeddelelsen, at Kettel har haft stor betydning for det danske samfund.

»Christian har sat vigtige og blivende spor i vores samfund. Jeg er meget glad for, at vi fra Danmarks side kan udnævne en så kompetent vicepræsident til Den Europæiske Investeringsbank. Christian har med ro og overblik understøttet skiftende ministre«.

Flytter først til Erhvervsministeriet

Christian Kettel Thomsen har arbejdet 28 år i staten og været departementschef for Thor Pedersen (V), Claus Hjort Frederiksen (V), Lars Løkke Rasmussen (V), Helle Thorning Schmidt (S) og Mette Frederiksen (S).

»Det har været et privilegium at tjene vores toppolitikere i perioder præget af store udfordringer og forandringer for vores land: Finanskriser, strukturreformer, øget klimafokus, høj- og lavkonjunkturer, terrortrusler samt et stigende dansk engagement i udlandet og i udenrigspolitiske spørgsmål«, siger Christian Kettel i pressemeddelelsen.

Christian Kettel Thomsen vil frem til sommer forberede sig på de nye opgaver i en stilling som kommitteret i Erhvervsministeriet.

Fokus på klima og bæredygtighed

Den Europæiske Investeringsbank, der har hovedkvarter i Luxembourg, er ejet af EU’s 28 medlemslande, der yder kapitalindskud i forhold til de enkelte landes BNP, og banken finansierer så til gengæld projekter i den offentlige og private sektor og låner årligt 50 milliarder ud.

I 2019 har bankens bestyrelse vedtaget at øge bankens fokus på projekter inden for klima og miljømæssig bæredygtighed, og forventningen er, at disse projekter skal udgøre halvdelen af bankens nye udlån i 2025.

Vicepræsidenter i EIB udpeges af valggrupper, der hver udpeger én vicepræsident. Danmark, som er i valggruppe med Irland, Grækenland og Rumænien, har fået mulighed for at udpege Kettel efter den irske vicepræsidents periode er udløbet. Kettels periode løber fra august 2020 til juli 2024.

Det er regeringen, der har besluttet at indstille Christian Kettel til det internationale topjob.

Af Statsministeriets pressemeddelelse fremgår det, at tidligere danske vicepræsidenter har været fhv. departementschef i Finansministeriet Erling Jørgensen (1988-1990), fhv. departementschef i Industriministeriet Hans Duborg (1990-1994) og tidligere bestyrelsesmedlem i EBRD for Danmark og fhv. afdelingschef i Økonomiministeriet Torsten Gersfelt (2004-2008).

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Baglandet tvivler på statsministeren, men Netto elsker Mette, og hendes fjender har overgivet sig

 • Gregers Tycho

  Masserne & Magten

  Henter…

  Borgens svære parforhold, et håndtryk og et forlist venskab

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Hummelgaard har kittel-angst, Mette F. har kirke og killinger, og Rohde har kristendommen

Annonce

For abonnenter