0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen og regioner indgår aftale om flere sygeplejersker

Regeringen og Danske Regioner er nået til enighed om, hvordan de vil skaffe 1000 flere sygeplejersker.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen har indgået en aftale med Danske Regioner, der skal sikre, at der kommer 1.000 flere sygeplejersker i 2021, som det blev aftalt i finansloven i december.

500 af sygeplejerskerne skal findes i år.

»Aftalen betyder en markant og konkret indsats i forhold til sygeplejerskerne ude på sygehusene, som vi vil følge op på, så vi sikrer, at vi når målet om 1000 flere sygeplejersker«, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Dansk Sygeplejeråd bakker op om aftalen, der bliver præsenteret fredag eftermiddag ved et doorstep i Finansministeriet.

I december nåede S-regeringen til enighed med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet om at sætte 300 millioner kroner af i år og 600 millioner kroner årligt fra næste år til at ansætte flere sygeplejersker.

De afsatte midler skal gøre det muligt at ansætte i alt 1.000 flere sygeplejersker fra næste år, og de første 500 skal altså findes i år.

Danske Regioner vil gennemføre en række initiativer, der skal sørge for, at målsætningen bliver nået.

Midlerne er blandt andet at få personale på sygehuse til at gå fra deltid til fuld tid, og at alle nye stillinger bliver slået op på fuld tid.

Derudover skal der indføres bedre introduktionsforløb for nyuddannede, og der skal være bedre sammenhæng i praktikforløb med henblik på at mindske frafaldet på uddannelserne.

»Både på patienternes og medarbejdernes vegne er jeg glad for, at der med aftalen sikres finansiering til flere hænder på sygehusene«, siger Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner.

»Det vil styrke behandlingen for patienterne og arbejdsmiljøet ude på afdelingerne. Der er dog en stor udfordring med rekruttering, da der ikke er stor ledighed blandt sygeplejerskerne, og det gælder også andre personalegrupper«.

»Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi er enige med de faglige organisationer om en fælles indsats for, at flere kan komme på fuldtid, da det også vil bidrage til flere hænder«, siger hun.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Baglandet tvivler på statsministeren, men Netto elsker Mette, og hendes fjender har overgivet sig

 • Gregers Tycho

  Masserne & Magten

  Henter…

  Borgens svære parforhold, et håndtryk og et forlist venskab

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Hummelgaard har kittel-angst, Mette F. har kirke og killinger, og Rohde har kristendommen

Annonce

For abonnenter

Annonce