0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Borgmester afviser, at kritiske avisartikler får ham til at gå: »Jeg ville være utrolig tyndhudet, hvis det skulle være årsag«

Erik Nielsen (S) stopper som borgmester efter 25 år. Hans beslutning er ikke påvirket af kritiske historier.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anita Graversen
Foto: Anita Graversen

Rødovres borgmester, Erik Nielsen, oplyser i dag, at han med udgangen af marts stopper efter 25 år på posten.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har ikke haft betydning for Rødovre-borgmester Erik Nielsens beslutning om at træde tilbage, at Ekstra Bladet den senere tid har sat kritisk fokus på hans anskaffelse af en borgmesterbil.

»Jeg ville være utrolig tyndhudet, hvis det skulle være årsag til, at jeg skulle stoppe«.

»Det er derimod en langstrakt beslutning, og jeg tror, det er godt for borgerne, for mit parti og for mig selv. Det er på tide at lade en ny komme til, når der til foråret skal lægges budget for 2021«, siger Erik Nielsen.

Ekstra Bladet har skrevet, at selv om Erik Nielsen har under en kilometer til arbejde, har han alligevel anskaffet sig en borgmesterbil i form af en eldrevet Mercedes, som han benytter til og fra job.

Sagen bliver på nuværende tidspunkt undersøgt i Ankestyrelsen. Rødovre Kommune har også selv rettet henvendelse til styrelsen for at komme tvivlen om ordningen til livs.

Men der er »ikke fugls føde på den historie«, fastslår Erik Nielsen.

Det har selvfølgelig påvirket mig, og det er ikke heldigt, at man ligger på lur i buskene udenfor min dør for at tage billeder, men jeg har prøvet værre

»Som både borgmester og KL-formand har jeg været udsat for en del i årenes løb, så det her er ikke noget, der kan få mig til at træffe beslutninger af denne karakter«.

»Det har selvfølgelig påvirket mig, og det er ikke heldigt, at man ligger på lur i buskene udenfor min dør for at tage billeder, men jeg har prøvet værre«, fortæller borgmesteren.

Erik Nielsen siger farvel til borgmesterposten den 31. marts. I stedet vil viceborgmester Britt Jensen (S) blive indstillet som afløser.

Han har svært ved at udvælge ét politisk højdepunkt fra sin tid som borgmester, der tog sin begyndelse i 1994.

To ting glæder den afgående borgmester

Han glæder sig dog over særligt to ting.

»Det største problem var, at jeg skulle rette op på økonomien og få sikret et omdømme, som gjorde, at der var vækst i vores kommune. De to ting er jeg lykkedes med«, siger han.

Selv om Erik Nielsen giver borgmesterkæden videre til foråret, kommer han ikke til at kede sig.

»Der er en del ting, jeg ikke har fået gjort. Jeg skal læse nogle bøger, fundere over tilværelsen, og så skal jeg formentlig i gang med noget frivilligt arbejde, kunne jeg forestille mig«.

Erik Nielsen siger farvel til borgmesterposten den 31. marts. I stedet vil viceborgmester Britt Jensen (S) blive indstillet som afløser.

ritzau

Annonce

Madsen & Magten

 • Gregers Tycho

  Masserne & Magten

  Henter…

  Borgens svære parforhold, et håndtryk og et forlist venskab

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Hummelgaard har kittel-angst, Mette F. har kirke og killinger, og Rohde har kristendommen

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Støjbergs nye chance, Dansktop-effekten og Danmarks strammer-skam

Annonce

For abonnenter