0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Josephine Fock får flest stemmer i 3. og sidste valgrunde og blev dermed lørdag valgt som ny politisk leder, da Alternativet holdt ekstraordinært landsmøde.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fock forstår Nordqvist: Han fik et dårligere valg, end han havde ventet

Alternativets nye leder var ikke orienteret eller har været inde over Rasmus Nordqvists beslutning.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Alternativet har i weekenden fået en ny politisk leder, og nu skal partiet i gang med at finde en ny politisk ordfører.

Rasmus Nordqvist, som selv ville være partiets nye leder, men tabte valget, takkede mandag af som politisk ordfører.

Det forstår Alternativets nye leder, Josephine Fock, godt.

»Det har jeg meget stor forståelse for og også meget stor respekt for.

»Jeg kan godt forstå, at Rasmus er rigtig skuffet og har brug for at sunde sig. Det er helt naturligt. Jeg tror, at jeg havde gjort det samme», siger Fock.

Hun var ikke orienteret om Nordqvists beslutning. Den kom han med på Facebook mandag formiddag.

»Det er noget, Rasmus selv har valgt. Han stillede op som politisk leder, og han blev ikke valgt. Han har præsenteret sit eget projekt, men medlemmerne har bakket op om mig og mit projekt, så på den måde har jeg respekt for det«.

»Det, som Rasmus også siger, er, at på denne måde giver han mig plads og mulighed for, at det projekt, som medlemmerne bakker op om, er det, som vi har plads til nu i Alternativet«, siger Fock.

Hun er tidligere medlem af Folketinget for Alternativet, men er det ikke i øjeblikket.

Fock har kig på et par navne som ny politisk ordfører

Fock understreger, at den nye politiske ordfører skal vælges blandt partiets folketingsgruppe.

Fock har kig på 'et par navne' til den fremtrædende post, som hun formulerer det. Men navnene holder hun for sig selv. Tirsdag mødes hun med folketingsgruppen, hvor sagen vil blive taget op.

Fock kalder Nordqvist en dygtig politiker, og han kunne godt være fortsat som politisk ordfører under Focks ledelse.

»Jeg tror, at valget gik dårligere, end han selv havde forudset, og det gør, at så er man nødt til at revurdere, hvad man har lyst til nu og her«, siger Fock.

Nordqvist røg ud i anden afstemningsrunde på weekendens ekstraordinære landsmøde, mens Fock vandt tredje runde med 936 stemmer mod 668 til Theresa Scavenius.

Alternativets nye politiske ordfører skal findes blandt partiets fire øvrige medlemmer af Folketinget, efter at Nordqvist har trukket sig. Det er Torsten Gejl, Sikandar Siddique, Susanne Zimmer og Uffe Elbæk.

Sidstnævnte er sammen med Nordqvist og Fock medstifter af partiet, og indtil weekenden var Elbæk Alternativets politiske leder. Den post forlod han selv for at give plads til en ny.

Mandag kom det ligeledes frem, at Leila Stockmarr trækker sig som medlem af hovedbestyrelsen, som hun var været talsmand for.

Den beslutning forstår Fock også godt. Stockmarr og Nordqvist arbejdede nemlig tæt sammen, siger Fock.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden