0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fock forstår Nordqvist: Han fik et dårligere valg, end han havde ventet

Alternativets nye leder var ikke orienteret eller har været inde over Rasmus Nordqvists beslutning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Josephine Fock får flest stemmer i 3. og sidste valgrunde og blev dermed lørdag valgt som ny politisk leder, da Alternativet holdt ekstraordinært landsmøde.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alternativet har i weekenden fået en ny politisk leder, og nu skal partiet i gang med at finde en ny politisk ordfører.

Rasmus Nordqvist, som selv ville være partiets nye leder, men tabte valget, takkede mandag af som politisk ordfører.

Det forstår Alternativets nye leder, Josephine Fock, godt.

»Det har jeg meget stor forståelse for og også meget stor respekt for.

»Jeg kan godt forstå, at Rasmus er rigtig skuffet og har brug for at sunde sig. Det er helt naturligt. Jeg tror, at jeg havde gjort det samme», siger Fock.

Hun var ikke orienteret om Nordqvists beslutning. Den kom han med på Facebook mandag formiddag.

»Det er noget, Rasmus selv har valgt. Han stillede op som politisk leder, og han blev ikke valgt. Han har præsenteret sit eget projekt, men medlemmerne har bakket op om mig og mit projekt, så på den måde har jeg respekt for det«.

»Det, som Rasmus også siger, er, at på denne måde giver han mig plads og mulighed for, at det projekt, som medlemmerne bakker op om, er det, som vi har plads til nu i Alternativet«, siger Fock.

Hun er tidligere medlem af Folketinget for Alternativet, men er det ikke i øjeblikket.

Fock har kig på et par navne som ny politisk ordfører

Fock understreger, at den nye politiske ordfører skal vælges blandt partiets folketingsgruppe.

Fock har kig på 'et par navne' til den fremtrædende post, som hun formulerer det. Men navnene holder hun for sig selv. Tirsdag mødes hun med folketingsgruppen, hvor sagen vil blive taget op.

Fock kalder Nordqvist en dygtig politiker, og han kunne godt være fortsat som politisk ordfører under Focks ledelse.

»Jeg tror, at valget gik dårligere, end han selv havde forudset, og det gør, at så er man nødt til at revurdere, hvad man har lyst til nu og her«, siger Fock.

Nordqvist røg ud i anden afstemningsrunde på weekendens ekstraordinære landsmøde, mens Fock vandt tredje runde med 936 stemmer mod 668 til Theresa Scavenius.

Alternativets nye politiske ordfører skal findes blandt partiets fire øvrige medlemmer af Folketinget, efter at Nordqvist har trukket sig. Det er Torsten Gejl, Sikandar Siddique, Susanne Zimmer og Uffe Elbæk.

Sidstnævnte er sammen med Nordqvist og Fock medstifter af partiet, og indtil weekenden var Elbæk Alternativets politiske leder. Den post forlod han selv for at give plads til en ny.

Mandag kom det ligeledes frem, at Leila Stockmarr trækker sig som medlem af hovedbestyrelsen, som hun var været talsmand for.

Den beslutning forstår Fock også godt. Stockmarr og Nordqvist arbejdede nemlig tæt sammen, siger Fock.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce