Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Corona­virus

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Regeringen har koordineret angreb mod Venstre under forhandlinger om udligning. Det beklager statsministeren nu.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mette Frederiksen beklager mail om angreb på Venstre

Regeringen har koordineret angreb mod Venstre under forhandlinger om udligning. Det beklager statsministeren.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Statsminister Mette Frederiksen (S) beklager indholdet af en e-mail, hvor regeringen planlægger "angreb" på Venstre under forhandlingerne om en ny ordning for økonomisk omfordeling mellem kommunerne.

Det siger hun tirsdag under spørgetimen i Folketinget.

»Det er en e-mail, som jeg gerne vil have lov til at beklage. Jeg vil gerne understrege, at det altid er regeringens opgave at sørge for et godt forhandlingsklima, og det kan sådan en e-mail ikke siges at gøre, så det beklager jeg«, siger Mette Frederiksen.

Det er en e-mail, som jeg gerne vil have lov til at beklage

Af den lækkede mail fremgår, at regeringen planlægger »angreb« på Venstre, samtidig med at man forsøger at nå en aftale om reformen for udligning mellem kommunerne, der er på 18,5 milliarder kroner.

Den lækkede mail, som ved en fejl blev sendt til Jyllands-Posten, har medført kritik fra Venstre, som S-regeringen ellers forsøger at få med i en aftale for landets 98 kommuner.

Det skal ske for at gøre aftalen så politisk bred som muligt.

»Jeg beklager ikke kun mailen. Hvis man skal beklage noget, skal det være indholdet af det. Venstre og Socialdemokratiet er begge partier, der kan gå ind i en diskussion og være hårde ved hinanden«, siger hun.

Hård kritik af S

Den interne mail kommer efter en i forvejen hård kritik af S-regeringen fra både folketingspartier og egne borgmestre for at tilbageholde centrale tal i forhandlingerne.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har tidligere i forløbet beklaget over for Folketingets partier. Og mandag beklagede finansminister Nicolai Wammen (S) den mail, der blev sendt fredag.

Det fremgår af mailen, at politisk ansatte i både Finansministeriet, Social- og Indenrigsministeriet og Statsministeriet er involveret i koordineringen af indsatsen.

»Selvfølgelig ved jeg også, at der er en diskussion i Socialdemokratiet af, hvordan vi håndterer udligningsspørgsmålet på den rigtige måde«.

»Men den ordlyd og ånd, der ligger bag ordene, er ikke det, der skal gøre sig gældende, når vi forhandler med Folketingets partier«, siger Mette Frederiksen.

Opdateres.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden