0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Partier vil tilbyde ansatte i frontlinjen isolation på hoteller

Enhedslisten vil have 50 millioner kroner sat af til at isolere sundheds-, pleje- og institutionsansatte, der har covid-19 eller syge eller udsatte familiemedlemmer. Forslaget bakkes op af SF og DF. ​

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Pædagoger, lærere, sundhedspersonale og plejepersonale bør få tilbudt offentligt betalt logi, hvis de har brug for at gå i isolation, mener flere partier.

Politik

Ansatte i skoler, daginstitutioner, sundhedssektoren og plejesektoren skal kunne isolere sig på hoteller og vandrehjem på statens regning. ​​

Sådan lyder det fra Enhedslisten, der i første omgang vil have afsat 50 millioner kroner i den kommende genåbningsplan til at betale for logi til ansatte, der enten selv er syge eller har familiemedlemmer, der er syge eller i risikogruppen.

Tilbuddet skal målrettes mennesker, der ikke selv har plads eller nok toiletter til at opretholde tilstrækkelig afstand til familien, uddyber partiets sundhedsordfører, Peder Hvelplund. På sigt håber han, det kan udvides med en større pose penge og til at gælde alle danskere.

»Når vi som myndigheder anbefaler, at folk skal gå i hjemmeisolation, skal vi også sikre, at der er de tilstrækkelige faciliteter til det. Der har der indtil nu været fokus på hjemløse og de mest udsatte grupper, og det er rigtig fornuftigt. Men i takt med at vi genåbner, må vi også imødese, at der er flere grupper af befolkningen, som ikke har boligforhold til at lave hjemmeisolation«, siger han. ​​

Nogle vil nok tænke, at det er meget indgribende, at folk skal isoleres fra deres familier?

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce