0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forstå regeringens nye loft over forsamlinger: Hvor længe må vi være 10, og hvornår kan vi samles 100?

Det er endnu uvist, hvorvidt man kan afholde bryllup med 100 deltagere i slutningen af maj.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Politik

I dag har regeringen fastsat et loft over antallet af mennesker, der kan forsamles i løbet af sommeren. Men hvad betyder det konkret? Her får du svar på fem af de centrale spørgsmål, kan kunne sidde tilbage med.

Hvor mange må man forsamles nu og her?

Der er fortsat et forbud mod forsamlinger på flere end 10 personer. Det gælder foreløbigt til og med 10. maj 2020.

Hvorfor taler regeringen så om et loft på 500?

Det er muligt, at regeringen hæver grænsen for, hvor mange der må mødes, hvis den vurderer, at det er forsvarligt. Men i dag har regeringen blot fastsat et loft over den potentielle lempelse af forbuddet hen over sommeren.

Hvis regeringen overhovedet hæver grænsen for, hvor mange der må forsamles, så bliver der altså maksimalt tale om forsamlinger på 500 personer. Den øvre grænse gælder indtil videre frem til 1. september 2020.

Hvad betyder det?

Her og nu betyder det absolut intet, fordi forbuddet mod forsamlinger på flere end 10 personer fortsat er gældende. Men det betyder, at arrangører inden for blandt andet sportens og kulturens verden endegyldigt kan droppe enhver forhåbning om at afholde arrangementer med flere end 500 personer denne sommer.

Hvad mangler vi viden om?

Det er fortsat uvist, hvad der skal ske, når forbuddet mod forsamlinger på flere 10 personer udløber 11. maj.

Med dagens melding fra regeringen står det ganske vist klart for offentligheden, at det ikke lader sig gøre at afholde arrangementer med flere end 500 personer. Men det er endnu uvist, om man i slutningen af maj kommer til at kunne afholde for eksempel et bryllup med 100 deltagere.