Uacceptabelt. Sådan lyder reaktionen fra Horesta, brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, efter at statsminister Mette Frederiksen torsdag meldte, at regeringen og de politiske partier først »umiddelbart før den 10. maj« vil melde ud, hvad der kan åbne i fase to.
»Vi har brug for tid til at kunne klargøre. Vi er ikke bare nogle butikker, der kan åbne i morgen«, siger brancheorganisationens adm. direktør, Katia Østergaard.
Før restauranter kan åbne, skal der styr på mange ting, forklarer hun. Mad skal bestilles, og medarbejdere skal på plads. Derfor vurderer hun, at det vil være vanskeligt for mange restauranter at åbne med mindre end en uges varsel.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind