0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Alle venter på regeringens grænse-udmelding, men »de fleste må indstille sig på, at det også bliver sommerferie i Danmark«

Det får store konsekvenser for danske firmaer, rejseselskaber og turister, hvis Danmark ikke åbner for europæiske besøgende i juni, advarer to foreninger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Lørdag den 14. marts lukkede Danmark ned for al ikke anerkendelsesværdig indrejse ved de danske grænseovergange, bl.a. denne i udkanten af Padborg. Senest fredag ventes en ny melding om grænsekontrollens nære fremtid. .

Politik

Regeringen har trukket sin plan for genåbningen af Danmarks fysiske grænser helt til den yderste grænse.

Senest fredag har statsminister Mette Frederiksen lovet resten af Folketingets partiledere besked om indrejseforbuddet og de skærpede rejsevejledningers fremtid, og meldingen afventes med stor interesse specielt af turistbranchen. Blandt andre af direktøren i Brancheforeningen Dansk Luftfart, Michael Svane.

»Vi venter spændt på, i hvilket omfang der er udsigt til, at man laver aftaler med andre lande. Og vi vil jo helst have en europæisk aftale inden for Schengen-området«, siger han.

Næstbedst vil være en række særaftaler mellem Danmark og lande med tilsvarende lave smittetryk, eksempelvis Tyskland og Norge, siger direktøren.

Men den løsning er langt fra god i længden, for i takt med at andre europæiske lande åbner for udenlandske besøg i juni, vil flere og flere flyruter blive lagt uden om lukkede Danmark, advarer han:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce