Læserne spurgte Kristian Madsen:
Lige nu har de fleste i den radikale gruppe granatchok
Politikens politiske kommentator svarede på spørgsmål om dramaet i den radikale folketingsgruppe.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Nyhedsbrevet der holder dig opdateret på de helt store nyheder direkte i din indbakke. Udsendes i forbindelse med breaking.Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet Breaking
Det er et af de spørgsmål, Politikens Kristian Madsen blev stillet, da han deltog i en livechat om situationen hos Radikale Venstre, hvis politiske leder måtte forlade sit hverv i unåde i går efter for ti år siden at have lagt en hånd på en kollegas lår.
Spørgsmålet er, hvad der nu sker med den fratrådte partileder.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
Henter…
Mette Frederiksen gør sig i dag klar til noget af det, mange af os drømmer om: En flyvetur sydpå. Hun er på vej til Israel for at skaffe flere vacciner til danskerne. Turen er blevet mødt med en del kritik, og spørgsmålet er, om det er smart eller egentlig lidt for smart? Det svarer Kristian Madsen på.
Derefter tager vi en kort afstikker, vi skal ikke længere end til Middelfart, hvor de også taler om vaccine. Og hvad det nu var for et lille hul, borgmesteren pludselig fik i armen.
Dagens sidste skud falder passende i det danske forsvar, hvor ministeren og generalerne i et stykke tid har ligget i krig - ikke med fjenden, men med hinanden. Handler det om magt, eller forfængelighed?
Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
Henter…
Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.
I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?
Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.
Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?
Inger Støjberg har forladt Venstre. Så nu venter alle på strammer-dronningens næste træk. Du Lytter til Politiken ringer til politisk kommentator Kristian Madsen for at spørge, hvor længe Støjberg kan klare sig uden et nyt parti? Og hvad hendes farvel til Venstre betyder for det borgerlige Danmark?
Debatten om de danske børn i de syriske fangelejre Al-Hol og Al-Roj er blusset op igen. Politikens Bo Søndergaard har besøgt lejrene og fortæller i dagens afsnit om de danske kvinder, der rejste ud for at leve i Islamisk Stat. Og som nu bønfalder den danske regering om at hente børnene hjem.
I dag, 4. marts, bliver Donald Trump genindsat som præsident. Det tror i hvert fald en del amerikanske QAnon-tilhængere.
Konspirationsteorier har bidt sig fast i det politiske USA. Politikens korrespondent Sandra Brovall fortæller, hvordan den største teori af dem alle – at Trump var offer for organiseret valgsvindel – er en kernefortælling i det republikanske parti.
Bitcoins eksploderer i popularitet. I 2009 var de få ører værd. I
dag kan én sælges for op mod 300.000 kroner. Og nu har selv en af
verdens rigeste mænd, Elon Musk, investeret 9 milliarder kroner i
den såkaldte kryptovaluta, hvilket kun har fået værdien til at
stige yderligere. Men hvorfor investerer mennesker over hele verden
i cybervaluta uden hold i virkeligheden?