0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Endnu et folketingsmedlem står frem som krænket af Østergaard

Katrine Robsøe (R) blev krænket af Morten Østergaard (R), da hun var studentermedhjælper i partiet i 2015.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Davali/Philip Davali
Foto: Philip Davali/Philip Davali
Politik

Katrine Robsøe (R) blev krænket af Morten Østergaard (R), da hun var studentermedhjælper i partiet i 2015.

Det er ikke kun Lotte Rod fra De Radikale, som er stået frem med navn og sagt, at hun er blevet krænket af Morten Østergaard.

Også partifællen Katrine Robsøe har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed fra den daværende politiske leder af De Radikale. Det skriver hun mandag aften på Facebook.

»Det er med tårer i øjnene, at jeg desværre føler mig tvunget til at lave dette opslag«.

»Jeg er en af de tre kvinder, Morten Østergaard i fredags stod frem og indrømmede, at han har krænket«, skriver hun.

Det skete i efteråret 2015, da Katrine Robsøe var studentermedhjælper i partiets sekretariat. Klagen indgav hun sommeren året efter.

Morten Østergaard trådte i sidste uge tilbage som politisk leder for De Radikale, og i forbindelse med sin aftrædelse fortalte han, at han havde krænket Lotte Rod.

Det var sket omkring ti år forinden, hvor han havde lagt en hånd på hendes lår. Men berøringen var uønsket, og hun fjernede hans hånd.

Han har siden undskyldt for det, og Lotte Rod har tilgivet ham.

Morten Østergaard – og flere i partiet – har gjort det tydeligt, at han ikke gik af som leder på grund af berøringen. Det var derimod hans håndtering af sagen, som endte med at koste ham posten.

To dage efter sin afgang skrev Morten Østergaard et opslag på Facebook, hvor han oplyste, at yderligere tre kvinder havde følt sig krænket af ham.

Robsøe: Vi har haft et godt samarbejde

En redegørelse fra partiet mandag viser, at de tre episoder fandt sted i 2015, 2016 og 2017, og at Morten Østergaard fik en påtale for dem.

Katrine Robsøe er en af de kvinder.

Hun informerede ledelsen i De Radikales sekretariat året efter, og hun ville ikke have, at andre end sekretariatet og Morten Østergaard fik kendskab til sagen.

»Det er efter mit helt klare ønske, at ingen andre har haft viden om sagen«, skriver Katrine Robsøe i sit opslag på Facebook.

Det blev løst mellem Morten Østergaard og Katrine Robsøe.

»Morten og jeg kom videre. Vi har haft et godt samarbejde, og han har også for mig været en god politisk sparringspartner«, skriver Katrine Robsøe.

ritzau