0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Ellemann efter aftale: Det er et overgreb mod minkavlerne

Venstre efterlyser samtidighed mellem mandagens aftale om aflivning af danske mink og erstatning til avlerne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Sylvest (arkiv)/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest (arkiv)/Ritzau Scanpix
Politik

Rød blok har mandag aften indgået en aftale om midlertidigt forbud mod mink samt hjemmel til aflivning og tempobonus til minkavlere, der afliver deres mink.

Aftalen er indgået, uden at en aftale om, hvad minkavlerne kan forvente i fuld erstatning for de aflivede mink, er på plads.

Kort før aftalen forlod en samlet blå blok derfor forhandlingerne.

Ifølge Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, var der i forhandlingerne ikke fokus på at sikre ordentlige erstatningskrav til minkavlerne, inden at man landede det midlertidige forbud mod mink.

Han mener derfor, at der er begået et overgreb mod minkavlerne, uden at man har drøftet erstatning.

»I forhold til at slå minkene ned så er det vigtige, man venter, til lovhjemlen er på plads«.

»Så vi ved, at der er en ordentlig erstatning på vej til de mennesker, som bliver ramt. Hvis overgrebet kommer før erstatningen, har man ikke noget at handle med. Der skal være samtidighed«.

»De forhandlinger der foregik her til aften, det var forhandlinger, hvor det eneste skind, der skulle reddes, var regeringens«, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Med andre ord burde raske mink, der ikke er på en gård inden for sikkerhedsradiussen på 7,8 kilometer fra en smittet farm, ikke blive aflivet, før at der er styr på erstatningen til minkavlerne.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) håber, at man snart kommer i land med en erstatningsordning til de mange minkavlerne, der på kort tid har set deres erhverv forsvinde.

»Det er ikke minkavlernes skyld, at corona smitter i netop deres branche. Det er en ubarmhjertig opgave, de løfter lige nu for folkesundhedens skyld«.

»Forhandlingerne om erstatning fortsætter, og jeg håber, at vi snart kan få en aftale om fuldstændig erstatning til alle minkavlerne«, siger han i en pressemeddelelse oven på mandagens aftale.

ritzau

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce