0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvordan kunne det ske? Her er 11 centrale svar fra minkredegørelsen

Hvordan kunne det ske, at regeringen udsendte en ulovlig ordre om, at alle mink skulle aflives? Det forsøger en redegørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet at svare på. Politiken giver dig her et overblik over 11 centrale svar fra redegørelsen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Steen Agger
Foto: Steen Agger
Politik

Hvornår drøfter man første gang den manglende lovhjemmel i Fødevareministeriet?

I materialet til et møde i regeringens udvalg for covid-19, der finder sted 1. oktober, beskrives udfordringer med lovhjemmel. I udvalget sidder blandt andre sundhedsminister Magnus Heunicke, justitsminister Nick Hækkerup og erhvervsminister Simon Kollerup. I materialet til mødet fremgår det, at man kan overveje mere vidtgående tiltag såsom »aflivning af alle mink i Danmark«, hvis smitten udvikler sig. Der står også, at det vil have store økonomiske konsekvenser, som kan betyde, at der skal ydes erstatning til minkfarmerne.

Her rejses også spørgsmålet, hvorvidt man har den nødvendige hjemmel i loven. I materialet vurderer Miljø- og Fødevareministeriet, at »et sådant tiltag forudsætter ændret lovgivning på området«. Derfor skal Miljø- og Fødevareministeriet og Justitsministeriet og Sundhedsministeriet forberede »den tekniske afklaring af det fornødne lovgrundlag, såfremt der sidenhen måtte træffes beslutning om aflivning af alle minkbesætninger i et geografisk område eller i hele landet«.

Hvornår bliver Statsministeriet orienteret om en stigende trussel fra coronasmittede mink?

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Dørmanden Tesfaye, et sandt retroforslag og Kofods livline

 • Madsen & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Redder regeringen Syriens-børn for at redde Kofod? Hvorfor er Bager bitter? Og fik Ellemann andet end en frisør-tid?

 • Madsen & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Børnene i Syrien presser Mette F., en længe ventet Instagram-fight og Thyra Franks ulykkelige beslutning

Annonce

For abonnenter