Portræt:
Mink-skandalen er blot en af udskældt departementschefs mange møgsager
SF’s Pia Olsen Dyhr kræver departementschef fyret for rolle i mink-skandalen. Sagen er langtfra enestående i Miljø- og Fødevareministeriet.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Få tilsendt alt det bedste fra vores lydunivers. Vi samler indslag fra ugen, der gik, præsenterer guld fra vores podcastarkiv og kommer med anbefalinger til de mest interessante og tankevækkende podcasts lige nu både i ind- og udland.Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet Politiken Podcast.
Det er en mand med mange møgsager, som pilen nu peger på som en af de ansvarlige for mink-skandalen.
Onsdag slog en redegørelse fra Justitsministeriet fast, at en række embedsmænd ledet af departementschefen i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, har spillet en yderst kritisabel rolle i forbindelse med aflivningen af mink.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
Henter…
I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.
Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.
Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne?
Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.
Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.
Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.
I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?
Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?
Kampagnetilbud:
25% rabat på skoreol og knagerække fra Roon & Rahn
Designet fra Roon & Rahn er dansk, tidsløst og henvender sig til “small living” segmentet. De arbejder udfra en filosofi, de kalder “clever design”, som dækker over alt fra produktion, logistik, design til funktionalitet.
Instrukssagen ender med en rigsretssag mod tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V). Det er første rigsretssag efter tamilsagen, der i 1993 kostede Poul Schlüter statsministerposten.
Tommy og Marianne Sørensen var stærke, da deres datter Julie som 17-årig blev indlagt på psykiatrisk afdeling med selvmordstanker. I dag er de ødelagte. Parret ønsker større fokus på den belastning, det er at være pårørende til et menneske, der lider af alvorlig psykisk sygdom.
For over en uge siden stormede bevæbnede amerikanere Kongressen i Washington. Et angreb, som præsident Trump opfordrede direkte til. Siden har det vist sig, at der var tale om en forberedt aktion... Spørgsmålet er, hvordan kunne det ske?
Hvor er den kinesiske og verdensberømte finansmand Jack Ma? Det spørgsmål stiller mange i både Kina og i hele verden sig selv. Politikens Asienkorrespondent Claus Blok Thomsen fortæller i dette afsnit om mangemilliardæren og stifteren af techgiganten Alibaba, som i oktober udtrykte kritik af det kinesiske styre og derefter pludselig var … væk.