0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flertal af V-vælgere: Rigsretssag mod Støjberg er forkert

V-ledelse har et flertal af partiets vælgere ved 2019-valg imod sig, når den anbefaler rigsret mod afgående næstformand Inger Støjberg, viser ny måling forud for partiets ekstraordinære landsmøde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Politik

Over halvdelen af de vælgere, der i 2019 satte kryds ved Venstre, mener, at det er forkert at indlede en rigsretssag mod tidligere integrations-, udlændinge- og boligminister Inger Støjberg (V), viser en måling fra Voxmeter for Ritzau.

Ud over at målingen har spurgt, hvad vælgerne tænker om at indlede en rigsretssag mod Inger Støjberg, har de adspurgte svaret, hvad de stemte sidste. Blandt dem, der svarer, at de stemte på Venstre ved seneste valg, er 60 procent enten »uenige« eller »meget uenige« i beslutningen om at indlede en rigsretssag mod Inger Støjberg. Det skal tages med det forbehold, at den statistiske usikkerhed er plus/minus 4,7 procentpoint.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har oplyst, at Venstre som parti anbefaler, at der indledes en rigsretssag. Partiets folketingsmedlemmer er dog sat fri til at stemme for eller imod, som de ønsker. Otte medlemmer ud over Inger Støjberg har oplyst, at de stemmer imod.

Et flertal i Folketinget har tilkendegivet, at der bør rejses en rigsretssag i en sag om den ulovlige adskillelse af alle asylpar, hvoraf den ene var mindreårig, uden individuel vurdering, der fandt sted i 2016, mens Inger Støjberg var den ansvarlige minister.

Flertal støtter beslutningen om at adskille par

Ifølge politisk kommentator Hans Engell kan tallene i Voxmeter-målingen ikke tolkes, anderledes end at Støjberg har en stor appel blandt partiets vælgere.

»De her tal viser, at hun har en meget stor opbakning. Både i forhold til rigsretspørgsmålet og hendes placering i Venstre«, siger han.

»Det her viser også, at udlændingedebatten og Støjbergs placering i udlændingedebatten stadig spiller en helt afgørende rolle«.

På tværs af alle de adspurgte svarer 43,6 procent, at de er »enig« eller »meget enig« i beslutningen om at rejse en rigsretssag mod Støjberg. 37,2 procent er »uenig« eller »meget uenig« i, at det er en rigtig beslutning. De resterende har svaret »hverken enig eller uenig« eller »ved ikke«.

De adspurgte er også blevet spurgt, om de er enig eller uenig i »beslutningen om at adskille gifte eller samlevende asylansøgere, hvoraf den ene var mindreårig, var rigtig, selv om den var i uoverensstemmelse med internationale konventioner«. Her svarer 43,7 procent, at de er »enig« eller »meget enig« med det udsagn. Modsat er 32,5 procent »uenig« eller »meget uenig«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

Annonce