0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Støjbergs anklageskrift lækket: Folketingets formulering af tiltale undrer ekspert

Efter Politikens opringninger er der pludselig opstået tvivl i vigtigt udvalg om, hvorvidt tiltalen mod Inger Støjberg er formuleret optimalt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Politik

Partierne bag rigsretssagen mod Inger Støjberg (V) har formuleret et anklageskrift, som på et centralt punkt freder hende. Det betyder, at flertallet afskærer sig muligheden for, at den tidligere udlændinge- og integrationsminister kan idømmes den strengest mulige straf, hvis hun erklæres skyldig.

Det er konklusionen fra Lene Wacher Lentz, adjunkt i strafferet ved Aalborg Universitet, som har læst det fortrolige anklageskrift, som Politiken er i besiddelse af. Og de nye oplysninger får nu flere partier bag anklageskriftet til at overveje at genåbne aftalen, så tiltalen mod Inger Støjberg kan skærpes.

»Man har afskåret sig fra at benytte en skærpende omstændighed, som ville være helt oplagt at skrive ind«, siger Lene Wacher Lentz, der selv har fungeret som anklager i 10 år.

Det var ikke planlagt, at offentligheden endnu skulle kende den fulde ordlyd af tiltalen, man er landet på, og som ifølge planen skal vedtages endeligt i folketingssalen i næste uge, hvilket officielt vil indlede rigsretssagen mod Inger Støjberg.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

Annonce

For abonnenter