0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jacob Mark kritiserer Nick Hækkerup-melding: Folk bliver bekymrede og forvirrede

SF bakker ikke op om krav om tests på folkeskoler, og derfor kan regeringen ikke sikre flertal til at gennemføre det, mener børne- og undervisningsordfører for SF, Jacob Mark. Men regeringen har ikke lavet endelige udmeldinger herom, siger børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz Theil (S), der mener, at Jacob Mark foregriber forhandlingerne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

For en del af landets ældste elever fortsætter hjemmeundervisningen lidt endnu.

Politik

Øget testkapacitet blandt skolernes ældste elever bliver en del af strategien for en genåbning af folkeskolerne.

Men hvorvidt det bliver indført som et krav eller blot som en opfordring, kunne justitsminister Nick Hækkerup (S) ikke svare entydigt på, da Politiken spurgte ham mandag.

Til spørgsmålet om, hvorvidt det vil blive indført som krav, at eleverne skal testes, hvis de skal kunne komme på skolen svarede han:

»Det er noget af det, som regeringen ikke har taget endegyldigt stilling til endnu«.

Det har fået Jacob Mark, som er børne- og undervisningsordfører for SF, til at reagere. SF har meldt tydeligt ud, at de ikke mener, at det skal være krav om test for børnene - og derfor har regeringen ikke umiddelbart flertal til at indføre det, skriver han på twitter mandag aften.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

Annonce

For abonnenter

Podcasts