0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bagmandspolitiet vil tiltale Messerschmidt i Meld- og Feld-sag

Bagmandspolitiet vil rejse tiltale mod DF’s næstformand i sagen om muligt svindel med EU-midler. DF-formand glæder sig over, at der angiveligt kun er ét forhold i anklageskriftet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkepartis næstformand og dermed kronprins, Morten Messerschmidt, bliver nu ramt af den gamle sag om muligt svindel med EU-midler.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kaldet bagmandspolitiet, ønsker nu at tiltale ham i sagen.

Det bekræfter Messerschmidts advokat, Peter Trudsø, over for Politiken.

»Som forsvarer for MM (Morten Messerschmidt, red.) kan jeg oplyse, at jeg d d (dags dato, red.) er blevet orienteret om, at Søik ønsker Folketingets samtykke til, at min klient tiltales for at have opnået uberettiget støtte til en sommerkonference i Skagen i 2015«, skriver advokaten i en sms og tilføjer:

»I anklageskriftet nævnes beløbet 98.835 kr. MM ser frem til at få sagen afsluttet så hurtigt som overhovedet muligt. Jeg forventer naturligvis en fuldstændig frifindelse«.

I Grundloven står der, at alle folketingsmedlemmer har parlamentarisk immunitet og altså ikke kan »tiltales eller underkastes fængsling af nogen art«, medmindre Folketinget først giver sit samtykke.

Det er derfor, at anklagemyndigheden nu har anmodet Folketinget om at annullere Messerschmidt immunitet i denne sag, fordi myndighederne altså umiddelbart vurderer, at der er så tunge beviser, at folketingsmedlemmet potentielt kan dømmes og derfor nu bør tiltales.

Over for Politiken bekræfter anklagemyndigheden, at anmodningen er blevet sendt afsted mod Slotsholmen.

»Rigsadvokaten har indstillet til Justitsministeriet, at Folketinget giver samtykke til at rejse tiltale mod et medlem af Folketinget i den såkaldte Meld og Feld-sag«, oplyser en pressemedarbejder hos Rigsadvokaten i en mail.

Den såkaldte Meld- og Feld-sag går tilbage til dengang, Messerschmidt sad i Europaparlamentet. DF-partitoppen har i månedsvis kritiseret, at Søik har brugt så lang tid på at granske sagen.

Thulesen: Tilfreds med, at der kun rejses tiltale for ét forhold

Messerschmidt tager sagen afslappet.

»Vi har slet ikke haft lejlighed til at gennemgå tingene endnu. Jeg vil bare sige helt overordnet: Jeg mener, at tingene er kørt efter bogen, og det kommer vi selvfølgelig til at bevise«, siger han.

Har du dokumentation for det?

»Ja«.

Hvilken slags dokumentation er det?

»Det skal jeg nok sørge for... jeg er helt overbevist om, at eftersom en sådan sag kommer til at køre med fuld åbenhed, at I vil kunne sidde nidkært og få griflet alting ned«, lyder svaret.

Fra Dansk Folkepartis ledelse beklager formand Kristian Thulesen Dahl sagen, men glæder sig ikke desto mindre ved, at der kun rejses tiltale for ét forhold.

»Det er selvfølgelig på godt jysk træls, at Morten og partiet nu skal trækkes igennem en retssag. Men samtidig er det godt, at sagen nu kommer et skridt videre endelig afklaring. Det har vi ventet på i 6 år! Og jeg er tilfreds med, at der nu kun ser ud til at være ét forhold – sommergruppemødet i Skagen – som stadig er omtvistet«, skriver Thulesen Dahl på Twitter.


Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Gregers Tycho

  Masserne & Magten

  Henter…

  Borgens svære parforhold, et håndtryk og et forlist venskab

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Hummelgaard har kittel-angst, Mette F. har kirke og killinger, og Rohde har kristendommen

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Støjbergs nye chance, Dansktop-effekten og Danmarks strammer-skam