0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om KV21

Bramsens samråds-stikpille blev for meget for Bertel Haarder

Under samråd om evakueringen af Kabul måtte udvalgsformand give forsvarsministeren en løftet pegefinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På et samråd i Udenrigsudvalget torsdag morgen gik bølgerne højt mellem De Konservatives udenrigsordfører, Marcus Knuth, og forsvarsminister Trine Bramsen (S). Det i en grad, så udvalgsformand Bertel Haarder (V) måtte slå ned på tonen.

På samrådet spurgte Marcus Knuth forsvarsministeren om, hvordan hun har kunnet sige, at hovedstaden Kabuls fald til Taliban i Afghanistan skete overraskende hurtigt, når ugerapporter fra den danske tilstedeværelse i landet i månedsvis havde beskrevet Talibans hastige fremmarch.

Et spørgsmål, Trine Bramsen mener at have svaret på utallige gange.

»Det er blevet besvaret igen og igen på tidligere samråd. Det er besvaret på skrift. Der er stillet mundtlige spørgsmål i Folketinget, og Marcus Knuth har indkaldt til forespørgselsdebat«, sagde Trine Bramsen og fortsatte:

»Med et glimt i øjet tænker jeg, at det bliver arveprins Knud, vi gentager den for. Men jeg gentager også gerne svaret for Marcus Knuth.«

Vendingen ’en gang til for prins Knud’ bruges, når man gentager noget eller siger det ekstra tydeligt, fordi samtalepartneren er lidt tungt opfattende.

Udtrykket opstod efter en premiere på balletten ’Det forsinkede stævnemøde’ i 1958, hvor arveprins Knud og arveprinsesse Caroline Mathilde var blandt gæsterne.

Da parret blev spurgt, hvad de syntes om stykket, lød svaret, at de desværre ikke havde kunnet se en særlig scene fra kongelogen, og balletten genopførte derfor scenen for det kongelige par.

Forsvarsministerens reference til prins Knud blev for meget for udvalgsformand Bertel Haarder.

»Selvfølgelig skal man i sådan en debat have lov til at bruge billeder og udtryk. Men personligt bryder jeg mig ikke om den med prins Knud og Marcus Knuth. Så har jeg sagt det«, sagde han.

Marcus Knuth lod forstå, at han ville undlade at kommentere referencen, men takkede Bertel Haarder for hans kommentar.

Kritikken af Trine Bramsen og ikke mindst udenrigsminister Jeppe Kofod (S) går på, at Danmark ikke var forberedt på, at Afghanistans hovedstad, Kabul, faldt til Taliban.

Begge ministre har sagt, at de ikke kunne vide, at det skete så hurtigt. Og at efterretningerne ikke indikerede de