Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen fælder hård dom over kampagne-film: »Noget af det mest platte og nedladende, jeg nogensinde har set«.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen fælder hård dom over kampagne-film: »Noget af det mest platte og nedladende, jeg nogensinde har set«.

EP-valg

Folketinget fjerner omstridt valgvideo

Kritiseret vælgerfilm trækkes nu tilbage, bekræfter Folketinget.

EP-valg

Den animerede valgfilm med hovedpersonen 'Voteman', der skulle få unge til at stemme ved valget til Europaparlamentet er trukket tilbage fra Folketingets YouTube- og Facebook-side.

Det bekræfter Folketingets presseafdelingen over for Ritzau.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), udtaler følgende om tilbagetrækningen af den omdiskuterede valgvideo:

»Mange, hvis synspunkter jeg har dyb respekt for, har opfattet tegnefilmen fra EU-oplysningen langt mere alvorligt og stødende, end den er ment – og mener at den taler ned til de unge«.

»Reaktionerne på de sociale medier deler sig meget skarpt mellem dem, der synes, den er uacceptabelt plat, og dem, der synes, at det er grov, men acceptabel humor, der kan skabe opmærksomhed om afstemningerne den 25. maj. Det sidste var meningen«.

»Men jeg erkender, at Folketinget som institution i fremtiden skal udvise større varsomhed med, hvad vi lægger navn til«.

Tegneseriefigur har provokeret

Filmen fra Folketinget har den fiktive person „Voteman“ i hovedrollen. Han har sex med flere kvindefigurer og uddeler tæsk til de unge vælgere, der ikke stemmer ved Europa-parlamentsvalget.

På grund af sit indhold har flere politikere været ude med riven efter videoen. Blandt andre har Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, kaldt den for »noget af det mest platte og nedladende, han nogensinde har set«.

»Jeg kan slet ikke forstå, at man bruger kvindevold, porno, afrevede hoveder og uddeling af, jeg ved ikke hvor mange lussinger, som argument for, at folk skal gå ned og stemme«, har Anders Samuelsen sagt.

VU: Vold er uheldigt signal

Hos Venstres Ungdom har man også taget afstand fra videoen, som ifølge landsformand Jens Husted »er helt i skoven«.

»Jeg forstår ikke, hvad sex eller vold har med at stemme at gøre. Tværtimod synes jeg, at man i et demokrati ikke skal frygte for at få nogen på låget, som 'Voteman' uddeler til dem, der ikke stemmer«, lyder det fra Jens Husted.

Videoen, der blev lagt op på Folketingets YouTube-side i går, havde til morgen fået knap 200.000 unikke visninger.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce