0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Isabella Arendt fortæller i et inverview til A4 Nu, at hun overvejer at stemme på Enhedslisten til Europa Parlamentsvalget.

EP-valg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Isabella Arendt giver stemme til et socialistisk EU og en borgerlig regering

Kristendemokraterne støtter en borgerlig regering ved Folketingsvalget, men når det kommer til EU-valget overvejer partiformand Isabella Arendt at stemme på Enhedslisten.

EP-valg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Valget til Europa-Parlamentet begynder i dag, og det betyder, at hundrede millioner af europæere skal tage stilling til to spørgsmål de kommende fire dage. Hvem skal jeg stemme på?

Kristendemokraternes konstituerede formand, Isabella Arendt, er, som en tredjedel af befolkningen, i tvivl. Men en ting er sikkert. Hvis hun stemmer, stemmer hun med miljøet i tankerne. Og det opfordrer hun også andre til at gøre.

»Man skal stemme grønt. Så kan man selv bestemme, om man vil stemme Enhedslisten og EU-skeptisk eller Radikalt og EU-positivt. Det vigtige er, at man stemmer klimaet op«, siger Isabella Arendt til Ugebrevet A4.

Kristendemokraterne er ikke opstillet til europaparlamentsvalget, derfor kan Arendt af gode grunde ikke sætte sit kryds ved sit eget parti på søndag.

Personligt er jeg skeptisk

Men at Isabella Arendt, der ellers støtter en borgerlig regering til folketingsvalget, overvejer at stemme på Enhedslisten ved europaparlamentsvalget kan komme som en overraskelse. Men det er blot et tegn på, hvor forskelligt Kristendemokraternes medlemmer ser på EU. For ikke alle er enige om, hvor glad man skal være for EU.

»Personligt er jeg skeptisk«, siger Isabella Arendt til A4.

Selv om Arendt stadig er i tvivl om, hvor hun sætter sin stemme søndag, så tyder meget på, at hun ikke bliver en del af sofavælgerne.

Nye Borgerlige, Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen er heller ikke opstillet til europaparlamentsvalget.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.