0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lokalbestyrelse i SF modarbejdede Hønge: »Alle Karstens plakater til Europa-Parlamentet har jeg sorteret fra. De står i min baghave og ryger direkte på genbrugspladsen«

Hans Jørgen Jensen, der er medlem af SF’s lokalbestyrelse i Svendborg, har gjort alt, hvad han kunne for at sabotere Karsten Hønge EP-valgkamp.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der har gennem de sidste par uger ligget en bunke valgplakater med Karsten Hønges ansigt på i Hans Jørgen Jensen baghave i Svendborg. Nu er de på vej til genbrugsstationen. Arkivfoto.

EP-valg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
EP-valg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden tirsdag, hvor Karsten Hønge opgav sin plads i Europa-Parlamentet, har han været i hård politisk modvind. Flere af hans 19.687 vælgere føler sig snydt, men tilbage i SF-politikerens egen valgkreds i Svendborg er der én, der er specielt glad.

For Hans Jørgen Jensen, der er medlem af SF’s lokalbestyrelse i Svendborg, har gjort alt, hvad han kunne for, at Karsten Hønge blev i Danmark.

Også længe inden valgresultatet lå klart.

»Jeg har sagt til folk, at vi fandeme ikke skal have Karsten væk fra Folketinget«, fortalte Hans Jørgen Jensen til Berlingske.

Jeg har ikke pillet dem ned - jeg har aldrig hængt dem op.

Derfor har Hans Jørgen Jensen, der ellers stod for at hænge Karsten Hønges valgplakater op, valgt at gemme dem væk. Alle plakaterne står i Hans Jørgen Jensens baghave og ryger direkte på genbrugspladsen.

Det er altså ikke kun de godt 20.000 vælgere, der føler, at Karsten Hønge har taget dem ved næsen. For spørger man Hans Jørgen Jensen har det været en helt forkert beslutning, at Hønge både var opstillet til EP-valget og folketingsvalget.

»Jeg kender Karsten og har sagt til ham: Hvad fanden bilder du dig ind?«.

Men ligesom resten af Danmark har Hønges egen lokalbestyrelse heller ikke kunne få noget klart svar om hans planer, hvis han skulle vælge mellem Folketinget og Europa-Parlamentet.

Ja. Nej. Måske.

Den skinbarlige sandhed er nemlig, at Karsten Hønge har svaret både ja og nej, når han blev spurgt om, hvor han ville sidde henne, hvis han både skulle få en plads i Europa-Parlamentet og Folketinget.

Politiken spurgte allerede SF’eren tilbage i 27. juli 2018, hvad han ville gøre, hvis han blev valgt til Europa-Parlamentet sammen med Margrete Auken. Til det svarede han:

»Så bliver jeg medlem at Europa-Parlamentet, og så går jeg ud af Folketinget. Der er klart«.

Men helt klart var det så alligevel ikke. For senere han sagde han til TV2 Fyn og en del andre medier, at hans førsteprioritet var Folketinget. Og med så mange forskellige udmeldinger, forstår Karsten Hønges egen lokalbestyrelse også godt, at der er nogle, der nu føler sig fuppet af ham.