0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny måling: Færre vælgere tvivler

Tæt opløb mellem 'ja' og 'nej' forud for valgdagen i morgen, viser ny meningsmåling.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
RUNE AARESTRUP PEDERSEN (arkiv)
Foto: RUNE AARESTRUP PEDERSEN (arkiv)

valg. Stemmeboksene stilles op på rådhuset i Aarhus. Morgendagens folkeafstemning tegner tæt.

EU-afstemning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
EU-afstemning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med kun et halvt døgns tid til åbningen af valglokalerne landet over svinder antallet af tvivlere ind med det resultat, at både ja- og nejsiden vinder frem. Men sidstnævnte fører.

39 procent siger, at de agter at stemme ja, mens 42 procent vil stemme nej, viser en ny måling foretaget i går og i dag af Megafon for TV2 og Politiken.

Andelen af tvivlere er nu nede på 18 procent.

»Taget i betragtning, at vi skal stemme i morgen, så er der jo ganske mange, som ikke har besluttet sig endnu. Så jeg håber og tror på, at de, der ikke har besluttet sig, lytter til vores gode argumenter og stemmer ja i morgen«, siger Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V).

Kan I nå at ændre føringen til et ja?

»Nu er det meget tæt – og det har det været i den seneste tid. Så det kan vi. Selvfølgelig kan vi det«.

Hvad vil I gøre?

»Vi trækker altså ikke kaniner op af hatten. Vi har præsenteret de gode argumenter, og dem vil vi fremføre. Så indtil valgstederne lukker, handler det om at få talt med så mange tvivlere som muligt. Derfor er vi selvfølgelig på gaden både i aften og i morgen«, siger Ellemann Jensen.

LÆS MERE

Selv om nej-siden fører an i målingen, så er intet sikkert, fordi den statistiske usikkerhed ifølge Megafon er plus/minus 5 procentpoint.

DF: Intet er afgjort

Hos Dansk Folkeparti tager EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth da heller intet for givet.

»Jeg er selvfølgelig glad for, at nej-siden fører pænt. Men der kan jo ske alt muligt inden i morgen«.

Kan I nå at gøre noget for at øge forspringet?

»Jeg mener, vi har kørt en kampagne hvor vi har gentaget de samme budskaber – og det skal vi blive ved med«.

Er I tilfredse med den her meningsmåling?

»Vi er selvfølgelig tilfredse, hvis vi får et nej i morgen. Det er den meningsmåling, der er afgørende og viser, om vi har gjort det godt nok«, siger Kenneth Kristensen Berth.

Den mest markante ændring i forhold til den foregående måling fra Megafon er det dalende antal af tvivlere.

I den foregående måling fra sidste uge var hele 25 procent af de adspurgte i tvivl, hvilket også kom til udtryk i støtten til ja- og nejsiden. Dengang agtede 35 procent at stemme ja, mens 40 procent ville stemme nej.

OVERBLIK

Den nye meningsmåling viser en forventet stemmeprocent på mellem 56 og 64 procent.

Ifølge grundloven skal mindst 30 procent af alle stemmeberettigede stemme nej ved en folkeafstemning for, at et forslag falder. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har sagt, at han vil respektere resultatet uagtet stemmeprocenten. I sidste ende er det nemlig en politisk beslutning.

Politikens politiske redaktør, Jesper Thobo-Carlsen, giver dig her et overblik over, hvad det egentligt er vi skal stemme ja eller nej til 3. december. Kilde: politiken.tv / Producer: Henrik Haupt. Klip: Peter Vintergaard

I morgen har de politiske partier lagt op til en sidste indsats i valgkampen, inden valgstederne lukker klokken 20.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) starter dagen i Go’ Morgen Danmark på TV2, hvor han medvirker i et fælles interview med partileder Mette Frederiksen (S). Det sker lige før en fælles aktion af japartierne på Hovedbanegården i København.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts