Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Ansvar. Troels Lund Poulsen har nu officielt fået en næse for sin rolle i skattesagen.
Foto: JANUS ENGEL (arkiv)

Ansvar. Troels Lund Poulsen har nu officielt fået en næse for sin rolle i skattesagen.

Folketinget

Troels Lund Poulsen får næse for sin rolle i skattesagen

De borgerlige mener, at næsen ikke respekterer Skattesagskommisonens beslutning.

Folketinget

En af de mest omtalte politiske skandalesager i nyere tid – sagen om lækagen af S-formand Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skatteforhold – er endt med, at et rødt flertal i Folketinget har placeret det politiske ansvar hos daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), som derved får en næse.

Troels Lund Poulsen har fået 14 dage til at give et svar på næsen.

»Det her er en meget alvorlig sag«, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen, der også er formand for Underudvalget for Forretningsorden, som udstikker næsen til Troels Lund Poulsen.

»Vi er nødt til at dele ansvaret ud, og ansvaret vil selvfølgelig altid være den øverste politiske chefs, altså ministerens«, fortalte han efter afgørelsen.

De borgerlige har ingen kritik - kun til regeringen

De røde partier, Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten, fremlagde allerede i sidste uge en flertalstekst til beretningen, der lagde det politiske ansvar for blandt andet lækagen af S-formandens skatteoplysninger på Troels Lund Poulsen (V).

Og nu har Troels Lund Poulsen altså formelt modtaget næsen af regeringsfløjens flertal.

De borgerlige partier mener det stik modsatte og havde på morgenens møde i Folketingets udvalg for forretningsorden ingen kritik til Troels Lund Poulsen.

»Man skal have respekt for, at Skattesagskommisionen har besluttet sig for nogle ting. Derfor ville det klæde dem (Rød blok, red.), at sige: Det kan godt være, at vi havde ønsket, at det ville gå anderledes, men sådan er det«, siger Hans Christian Schmidt (V), der sad med i Underudvalget.

De borgerlige vender i stedet kritikken mod regeringen for ikke at have sørget for, at Skattesagskommissionen også skulle belyse en praksisændring hos Skat under behandlingen af Thorning-Kinnock-familiens skattesag, der også havde betydning for en lang række andre borgere men som ikke blev bekendt med ændringen.

Sagen om, hvem der lækkede Thorning-familiens skatteforhold, blev aldrig opklaret af Skattesagskommissionen, men ifølge rød blok var Troels Lund Poulsen som daværende minister ansvarlig for lækagen og en række andre kritisable forhold, blandt andet for at have løbet med sladder, da han viderebragte et rygte, om at Stephen Kinnock var homo- eller biseksuel til sine ministersekretærer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce