UENIG. Socialdemokraterne må droppe De Radikale i regeringen, mener Pia Olsen Dyhr.
Foto: Jens Dresling

UENIG. Socialdemokraterne må droppe De Radikale i regeringen, mener Pia Olsen Dyhr.

FV 2015

Pia Olsen Dyhr: De radikale må ud af regeringen

SF-formanden mener, at de radikale håner de arbejdsløse.

FV 2015

SF-formand Pia Olsen Dyhr mener i lighed med Enhedslisten, at Socialdemokraterne må droppe De Radikale i regeringen på grund af dagpengespørgsmålet.

De Radikales leder, Morten Østergaard, har i fredagens Jyllands-Posten meldt ud, at han ønsker strammere dagpengeregler.

»Det er en hån mod de arbejdsløse, som vi fortsat har rigtig mange af i det her land. Det handler om at finde arbejdspladser til dem, ikke at piske dem noget mere«.

»Det her stiller virkelig spørgsmålet, om Socialdemokraterne kan gå i regering med De Radikale igen, når De Radikale virkelig ikke vil lave en dagpengereform, der hjælper de arbejdsløse.

NYHED

»Hvis vi vil noget mere velfærd i Danmark, herunder også en bedre dagpengeløsning, så ser jeg simpelthen ikke De Radikale i en regering«, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

»Hvis Socialdemokraterne vil en ordentlig dagpengeløsning, sker det ikke med De Radikale i regeringen, og det synes jeg, at Socialdemokraterne skal melde ud«.

»I fire år har Socialdemokraterne prøvet at få et bedre dagpengesystem, men det kunne ikke lade sig gøre på grund af De Radikale, og det må Socialdemokraterne tage konsekvensen af«, siger hun.

Skal gå uden om De Radikale

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslistens politiske ordfører, opfordrer ligeledes statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at gå uden om De Radikale, hvis statsministeren får stemmer nok til at danne regering efter valget.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har sagt, at han principielt er enig med Morten Østergaard i, at "det handler om at få folk i arbejde".

Corydon peger desuden på, at hvis der er problemer med det, "så er det vel noget, dagpengekommissionen peger på" med henvisning til den kommission, regeringen nedsatte sidste år.

ARTIKEL

Kommissionen kommer med sine anbefalinger om et mere tidssvarende dagpengesystem til september.

Først derefter vil Socialdemokraterne melde ud, hvad partiet ønsker med dagpengesystemet, men det står fast, at det ifølge Socialdemokraterne ikke skal være dyrere.

Derudover ser Corydon ingen problemer i, at Socialdemokraterne og De Radikale kan danne regering på trods af Østergaards udmelding.

»En undersøgelse, som A4 har lavet, har vist, at 9 ud af 10 danskere vil have en klar melding på, hvad partierne vil på dagpengeområdet før et valg. Det forpligter Socialdemokraterne«, siger Pia Olsen Dyhr.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden