Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Valg. Den første direkte debat på tv mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen fandt sted i aftes.
Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN

Valg. Den første direkte debat på tv mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen fandt sted i aftes.

FV 2015

TV 2-vært afbrød Løkke 28 gange under duel med Thorning

Poul Erik Skammelsen brød igen og igen ind i Venstre-lederens talestrøm ved gårsdagens statsministerduel.

FV 2015

Der blev gået til stålet i den første direkte duel i valgkampen i aftes mellem de to statsministerkandidater, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og oppositionslederen Lars Løkke Rasmussen (V).

Men til trods for, at en række Venstre-politikere i går og i dag retter skytset mod Helle Thorning, som anklages for at afbryde Lars Løkke talrige gange i debatten, så var det ikke Thorning som hyppigst afbrød Venstre-formanden i debatten.

OVERBLIK

Det var nemlig TV 2's studievært Poul Erik Skammelsen, der igen og igen brød ind, når Lars Løkke Rasmussen var i gang med at tale. Det viser en gennemlytning af statsministerduellen, som på TV 2 havde fået titlen 'Topmødet'.

I alt 28 gange under den timelange debat afbrød studieværten Poul Erik Skammelsen Lars Løkkes talestrøm. Til sammenligning afbrød TV 2-værten Helle Thorning-Schmidt 13 gange.

Kritik af statsministerens stil

I den intensive debat kom de to statsministekandidater omkring centrale emner i valgkampen som dagpenge, kontanthjælp, vækst, sundhedsområdet, flygtninge og integration, politikerpensioner og politikernes troværdighed.

VÆLGERNE:

Straks efter duellen i TV 2's nye valgstudie på Slotspladsen foran Christiansborg langede flere Venstre-politikere altså ud efter Helle Thorning-Schmidts offensive stil. Blandt andre ytrede Venstres næstformand Kristian Jensen, Søren Pind og Jakob Engel-Schmidt sig på Twitter.

TV 2 forsvarer debatten

Gennemlytningen af den direkte statsministerduel på TV 2 viser dog, at Helle Thorning-Schmidt afbrød Lars Løkke Rasmussen 5 gange undervejs i debatten. Mens Lars Løkke den anden vej afbrød statsministerens talestrøm 3 gange.

I det hele taget indtog Venstre-formanden en tilbagelænet rolle i debatten, til trods for at Poul Erik Skammelsen utallige gange brød ind, mens Løkke var i gang med at tale.

»Jeg har respekt for ordstyreren«, sagde Lars Løkke på et tidspunkt i tv-studiet.

På TV 2 afviser lederen af kanalens valgdækning, event- og udviklingschef Ulla Pors, at Poul Erik Skammelsen bevist lukkede oftere ned for Lars Løkke Rasmussen end for Helle Thorning-Schmidt:

»Det skønne ved en sådan debat er jo, at det er direkte fjernsyn. Der sker mange ting i direkte fjernsyn, og her skete der det, at der var nogle afbrydelser, som nogen har noteret sig. Jeg mener bestemt ikke, at man videnskabeligt ud fra dette kan lægge til grund, at TV 2 er en rød kanal, der er ude på at få fat i Lars Løkke. Hvis nogen skulle mene, at det er tilfældet, så må jeg sige, at det er forkert«, siger hun.

EKSPERTER:

Ulla Pors mener, at det er rent tilfældigt, at Løkke oftere blev afbrudt end Thorning:

»Der kan være mange forskellige grunde til, at det er faldet ud på den måde. Løkke kan have været på vej ud i et andet emne, han kan have givet nogle længere svar. Der kan være alt muligt. Mit eget indtryk var ikke, at der var tale om, at nogen blev afbrudt mere end andre, men det kan jeg så høre, at der var, og sådan er det«.

Så I havde ikke lagt en særlig strategi i forhold til at lukke ned for Lars Løkke?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Nej, absolut ikke. Vi synes jo, at det er enormt privilegeret at få lov at lave det første topmøde mellem de to statsministerkandidater i næsten fire år, og målet med det er selvfølgelig at få vist, hvad de to mennesker mener i forhold til hinanden. Så vi vil selvfølgelig gerne høre begge parter, og det synes jeg også, at vi gjorde«, siger Ulla Pors.

Thorning afbrød selv Skammelsen

Mens Lars Løkke Rasmussen altså indtog en mere rolig stil under topduellen, så var det omvendt en aggressiv Helle Thorning-Schmidt, som konsekvent angreb sin modkandidat.

Blandt andet såede statsministeren tvivl om Venstres annonce, hvori det lyder, at kun 700 af de stillinger, der er blevet skabt siden 2011, er gået til danskere.

»Det tror jeg, ingen kan være i tvivl om, ikke er rigtigt ... Det er lodret forkert. Der er gået Panorama i den, og det er ikke første gang, Venstre bruger meget tvivlsomme tal«, sagde Thorning-Schmidt.

Som også i løbet af de 60 minutter lange debat faktisk selv afbrød Poul Erik Skammelsen, som ville bryde ind, mens hun var i gang med at argumentere for sin sag.

»Nej, nu taler jeg altså«, reagerede statsministeren prompte, da TV 2-værten ville afbryde hende.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce