0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Løftebrud eller ej? Her er gennemgangen af Thornings regeringsgrundlag

Dataviz: 10 af regeringsgrundlagets punkter er droppet, og 107 er gennemført. Få overblikket her.

Betalingsringen og øremærket barsel til mænd.

Det er to af de punkter i regeringsgrundlaget, som Helle Thorning Schmidt gennem de seneste små fire år har måttet erkende, at der ikke var politisk medvind til at gennemføre.

Det har kostet nogle knubs, men ser man samlet på det massive 70 sider lange regeringsgrundlag fra 'Det sorte tårn' i Ørestaden, er det faktisk gået udmærket med at komme til bunds i ambitionerne.

Det kommer selvfølgelig altid an på øjnene, der ser, og der er som bekendt forskel på, hvad partierne lover i en valgkamp, og hvad der siden er 90 mandater til at gennemføre.

Denne gennemgang af regeringsgrundlaget viser, at langt størstedelen af punkterne kan få et flueben, her hvor danskerne snart skal ud og fælde deres dom med et nyt kryds.

107 punkter er gennemført, 9 er endnu ikke gennemført, og 10 er endeligt droppet.

I nedenstående graf er punkterne visualiseret i 10 kategorier, og trykker du på en firkant, kan du se detaljerne om hvert enkelt punkt.

(Politiken har forsøgt at lave samme gennemgang med den foregående regering, men eftersom det blå regeringsgrundlag fra 2007 er mindre konkret formuleret, har det desværre ikke været muligt at lave en grafisk sammenligning.)

Ideer og kommentarer modtages med glæde på dataviz snabel-a pol punktum dk.

Research: Frederik Langkjær

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts