Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Flygtninge. Lars Løkke Rasmussen og Venstre fremlægger asyludspil i dag.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre præsenterer asyludspil: Permanent ophold skal være sværere at få

Tilstrømningen er ude af kontrol, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre lancerer senere i dag et asyludspil, der skal gøre det mindre attraktivt for flygtninge at søge mod Danmark.

Det skriver Jyllands-Posten i dag.

»Vi fremlægger et bud på en asylreform, fordi tilstrømningen er ude af kontrol,« siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, til avisen.

Det konkrete indhold af Venstres asylreform bliver først fremlagt senere på formiddagen, formentlig omkring klokken 11. Men ifølge Jyllands-Posten er et af elementerne i reformen, at Venstre vil gøre det sværere for flygtninge at få permanent ophold.

Fremover skal der stilles større krav til flygtninge, når det gælder sprog, job og integration.

»Vi vil rulle regeringens lempelser tilbage, så flygtninge kun kan opnå permanent ophold, hvis de arbejder, taler dansk og reelt er integrerede i det danske samfund,« siger Lars Løkke Rasmussen.

S: Uenigheden er ikke særlig stor

Socialdemokraterne vil ikke på forhånd afvise, at de kan støtte deres politiske modstandere. Faktisk mener partiets udlændingeordfører, Ole Hækkerup, ikke, at forskellen mellem Venstre og Socialdemokraterne er »særlig stor«:

»Vi har strammet asylreglerne for første gang i 12 år, og vi diskuterer gerne med Venstre, om der er brug for yderligere tiltag. Det lyder ikke til, at uenigheden er særlig stor,« lyder det i en sms.

Hos de konservative er politisk ordfører Mai Mercado entydig i sin opbakning til oppositionskollegerne.

»Vi kan se, at der er for mange, der strømmer til Danmark i de her år. I 2013 var det knap 7.500 mennesker. Det blev næsten fordoblet året efter, og det ser ud til at det bliver lige så højt tal i år«, siger hun til TV 2 News.

Socialdemokraterne og ikke mindst statsminister Helle Thorning-Schmidt har i løbet af valgkampen gentaget igen og igen, at regeringen er lykkedes med de første asylstramninger i 12 år. Men det har ikke været nok, mener de konservative.

»De lempelser regeringen har lavet, blandt andet sammen med Liberal Alliance, har betydet, at det er blevet mere attraktivt at komme til Danmark. Og derfor skal noget af det første en borgerlig regering skal gøre, være at få stoppet den tilstrømning. Og det kan man gøre ved at tilbagerulle de lempelser«, siger Mai Mercado, der eksempelvis foreslår at genindføre starthjælpen.

Dansk Flygtningehjælp: Permanent ophold giver større tryghed

Ifølge generalsekretæren for Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, er det vigtigste indsatsområde, når det gælder flygtninge, at hjælpe i nærområderne.

»Det er klart, at det internationale samfund må sætte endnu mere ind på at stabilisere de områder, der skaber flygtninge. Og så må vi sætte endnu mere ind, at hjælpen i nærområderne er så god, at børnene kan komme i skole, og man kan bo der og nogenlunde klare sig igennem, indtil man kan komme hjem«, siger han til TV 2 News.

Men han mener også, at fokus i flygtningepolitikken er forkert.

»Ud fra et menneskeligt perspektiv giver det en større tryghed at få en permanent opholdstilladelse end ikke at få det,« siger han til Jyllands-Posten.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden