Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kritik. Der er ikke roser fra statsministeren til Venstres forslag om at stramme flygtningeydelserne.
Foto: FINN FRANDSEN

Kritik. Der er ikke roser fra statsministeren til Venstres forslag om at stramme flygtningeydelserne.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thorning afviser Venstres asylstramninger

Dårligere vilkår vil ikke stoppe flygtningestrømmene, mener statsministeren.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke være med til at skære i de ydelser, som flygtninge, der kommer til Danmark, får. Dermed tager hun afstand fra det asyludspil, som Venstre i dag har lanceret under overskriften ’Asylreform - styr på tilstrømningen'.

Ifølge Venstre får en familie med tre børn, der får asyl i Danmark, i dag 10.000 kr. mere i offentlige ydelser hver måned end før regeringsskiftet. Det har gjort Danmark mere attraktivt for flygtninge, mener oppositionspartiet, som derfor vil skære i ydelserne.

FORSLAG

Men det afviser statsministeren.

»Det synes vi er en dårlig idé. Vi skal passe på med at skubbe folk ud i fattigdom. Der er intet, der tyder på, at fattigdom, og slet ikke børn, der er fattige, hjælper integrationen«, siger Helle Thorning-Schmidt.

Vil man komme de stigende flygtningestrømme til livs, skal man i stedet se på reglerne for at få asyl, tilføjer Socialdemokraternes integrationsordfører, Ole Hækkerup:

»Som jeg hører Venstre, siger de, at man skal gøre det så dårligt som muligt for dem, der har fået asyl, fordi det så skal virke afskrækkende på andre for overhovedet at søge asyl. Og der synes jeg vores erfaring peger på det stik modsatte, nemlig at det mere er reglerne for at få asyl, der betyder noget, end selve vilkårene efter man har fået asyl«, siger Ole Hækkerup.

Forkerte påstande

Helle Thorning-Schmidt langer desuden ud efter Venstre for at løbe med forkerte påstande i den asyldebat, der er blevet et centralt tema i valgkampens anden uge.

»Venstre skal lade være med at bilde danskerne ind, at der var kommet færre flygtninge til Danmark, hvis de havde siddet med regeringsansvaret«, siger statsministeren, der mener, at det intet betyder, hvor mange penge flygtninge har udsigt til at kunne få i det land, de ender med at opholde sig i.

FLYGTNINGESTRØMME

»Det, der betyder noget, det er, at de kan være i sikkerhed og måske også har mulighed for at få et job. Vi får mange flygtninge hertil lige nu, fordi der er mange flygtninge i verden. Men vi skal kunne følge med, og det er derfor, regeringen, for første gang i 12 år, har strammet reglerne for asyl«, siger Helle Thorning-Schmidt.

Vil gerne lave aftale med Venstre

Statsministeren opfordrer til, at Socialdemokraterne og Venstre sætter sig sammen efter valget og laver en asylaftale.

»Vi havde nogle gode løsninger før valget, som Venstre ikke ville være med til, som dybest set handler om, at vi skal stille krav til dem, der kommer hertil, og sikre, at de hurtigt kommer i arbejde. Jeg synes, vi skal sætte os ned sammen med Venstre og skabe en ramme for, hvordan vi kan modtage de her flygtninge«, siger hun.

I 2014 søgte små 15.000 flygtninge asyl i Danmark. Godt 6.000 fik godkendt deres ansøgning.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden