0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dataviz: Sådan ser EU's asylansøger-regnskab ud

Sverige er helt i front, og Danmark er i øverste halvdel fra 1998 til 2015.

Sidste år lå Danmark på en femteplads på listen over asylansøgerlande i EU. Mens Sverige har ligget blandt de fire højest placerede de seneste ti år, har Danmark gennem årene ligget noget længere nede på listen. Men dog i den øvre halvdel.

I denne datavisualisering kan klikke på alle EU's lande og se, hvor på listen de har placeret sig gennem årene. Kører du musen over hver enkelt firkant, får du flere informationer om de faktiske tal og tallet målt pr. mio. indbyggere.

Bag om tallene

Før 2008 blev EU’s asylstatistik indsamlet på grundlag af en ’Gentlemen’s agreement’, en ikke-bindende aftale. Fra 2008 indsamles på grundlag af en bindende forordning. Det betyder, at der kan være usikkerhed forbundet med tallene fra før 2008, fordi opgørelsesmetoden ikke har været lovbestemt på samme måde som nu.

For 1998-2000 er der tale om nettotal , dvs. asylsøgere der fik deres ansøgninger realitetsbehandlet. For de øvrige år er der tale om bruttotal, dvs. alle ansøgninger om asyl

Asyltal mangler for Storbritannien i 2008.

Kilde: Eurostat Research: Gitte Rønberg

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden