Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AFVISNING. Regeringen er på flere punkter uenige om udlæningepolitikken. Eksempelvis vil de radikale ikke være med til at fastfryse udviklingsbistanden.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

AFVISNING. Regeringen er på flere punkter uenige om udlæningepolitikken. Eksempelvis vil de radikale ikke være med til at fastfryse udviklingsbistanden.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udlændingekrig: Østergaard giver Thorning og Løkke opsang

V og S skal stoppe med at sende regningen videre til dem, der har mindst, mener de radikale

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter dages kappestrid om, hvem der har den strammeste udlæningepolitik, kommer de radikales leder Morten Østergaard nu med en opsang til de duellerende statsministerkandidater, Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen:

»Det ville klæde alle at bruge resten af valgkampen på reelt at diskutere, hvordan vi udnytter opsvinget til at få danskerne i arbejde og forbedre velfærden i stedet for at bilde danskerne ind, at løsningen på vores udfordringer er at sende regningen til dem, der har mindst i verden, og dem, der har mindst i Danmark«, skriver han i en sms til Politiken og tilføjer:

»Jeg har endnu hverken set forslag fra Venstre eller Socialdemokraterne, der kan ændre på de store flygtningestrømme i verden, og jeg synes, vi skal koncentrere os om, hvordan vi kan give asylansøgerne en god modtagelse og få dem ud i arbejde så hurtigt som muligt«.

Udlændingekortet er på bordet

Opsangen kommer, efter at Venstre tirsdag for alvor bragte udlændingespørgsmålet ind i valgkampen med et asyludspil, der skal sikre en »straksopbremsning« af asyltilstrømningen til Danmark.

Som modsvar har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sammen med justitsminister Mette Frederiksen (S) i dag lanceret en samling af allerede velkendte tiltag, som de gerne ser danne grundlag for en bred aftale om udlændingepolitikken.

THORNING

S-udspillet indeholder punkter, som de radikale er direkte imod, og generelt har de to regeringspartier i valgkampen nærmest gjort en dyd ud af at være uenige på flere udlændingepolitiske områder.

Senest i dagens udgave af Berlingske, hvor Morten Østergaard, stik mod det billede Socialdemokraterne prøver at tegne, hævder, at regeringen har lavet 45 lempelser af udlændingepolitikken, siden den kom til.

Imod fastfrysning af ulandsbistand

Over for Politiken gentager han, at han ikke mener, at regeringen, som Socialdemokraterne ellers hævder, har strammet.

»Vi har de forgangne fire år samlet forbedret vores udlændingepolitik mere end 40 gange og i cirka 30 tilfælde sammen med et borgerligt parti, og der er i dag en ny og langt bedre balance i dansk udlændingepolitik, som jeg er garanten for«, skriver han.

ASYLUDSPIL

»Så vidt jeg har hørt det, har Socialdemokraterne i store træk genfortalt regeringens nye og afbalancerede udlændingepolitik, og det, synes jeg da, er fint, og så er det jo velkendt, at Socialdemokraterne for eksempel har et ønske om at fastfryse udviklingsbistanden, men det er som bekendt ikke regeringens politik«, slutter Morten Østergaard.

Politiken ville gerne have hørt, hvordan de radikale ser sig selv indgå i en bred aftale med de borgerlige partier om udlændingepolitikken, men det har endnu ikke været muligt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden