Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

RESULTAT. De allerførste oplysninger om valgets udfald tyder på, at det er et umanerligt tæt løb.
Foto: JANUS ENGEL

RESULTAT. De allerførste oplysninger om valgets udfald tyder på, at det er et umanerligt tæt løb.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Det ved vi lige nu om valgresultatet

Dansk Folkeparti rykker frem i prognoserne.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Op til valgstedernes lukning har meningsmålingerne vaklet under ligevægten mellem rød blok med Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt i spidsen og oppositionen, der har Venstres Lars Løkke Rasmussen som frontfigur.

Efter et par timers stemmeoptælling står Lars Løkke Rasmussens lejr til at få flertal. Lige nu ser Dansk Folkeparti ud til at blive det største i den borgerlige lejr.

De foreløbige tal viser, at nogle partier har endog god grund til at feste, mens andres lyst til at fejre valget er meget afdæmpet.

FORDELINGEN Med blot 6,3 procent af stemmerne optalt står de blå partier til samlet af få 93 mandater, mens rød blok henter 82 mandater. Fordelingen er i procent 53,4 procent mod 46,6 procent.

VINDERE Alternativet ser ud til at komme ind i Folketinget med komfortable stemmetal og få 8 mandater. Dansk Folkeparti kan også høste en anselig mandatfremgang og få 11 nye i gruppen. Det samme kan Liberal Alliance, som med 6 nye mandater får 15 pladser. Enhedslisten vokser 2 pladser til 14. Socialdemokratiet går 2 procentpoint frem og får 26,8 procent.

Alt vel at mærke beregnet fra de tidlige valgresultater.

TABERE Venstre kan risikere at vinke farvel til 11 mandater og ender med 36 folketingsmedlemmer. De radikale mister 8 og får dermed nærmest halveret folketingsgruppen. Det samme sker for SF, der mister 7 pladser og lander på at have 9 pladser. Og hos de konservative ryger 2 mandater, så partiet fremover har 6 folketingsmedlemmer. Kristendemokraterne når ikke op over spærregrænsen.

NORDATLANTEN Valgresultatet kan placere de grønlandske og færøske mandater i en central rolle i dansk politik. De første optælllinger placerede dem i en rolle som kongemagere, men en times tid efter lukningen af valglokalerne havde blå blok passeret 90 mandater og dermed et flertal.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden