Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Thorning kan få fire mandater fra Nordatlanten

Fortsat blåt flertal, men Nordatlanten skaber ny spænding.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad der længe lignede en sikker blå valgsejr, ser ved midnatstid ud til at udvikle sig til et meget tæt løb om regeringsmagten i Danmark.

Det skyldes, at der på Færøerne er blevet rykket et mandat i forhold til målingerne. Samtidig er blå bloks massive flertal blevet mindre og mindre i løbet af aftenen.

Længe så det ud til, at det borgerlige Sambandspartiet ville få et mandat, men nu ser det ud til, at Høgni Hoydal og Republikanerne får det ene mandat, mens Socialdemokraterne får det andet, oplyser valgforsker Jógvan Mørkøre til Politiken. Hoydal forventes at støtte Helle Thorning-Schmidt.

De to mandater på Grønland går efter alt at dømme også til partier, der støtter Helle Thorning-Schmidt, hvilket altså giver fire mandater til rød blok og nul til blå. Holder det stik, skal rød blok blot have 86 mandater i Danmark for at få flertal på 90 mandater. Sådan ser det ikke ud i skrivende stund, men resultatet ser ud til at blive meget tættere, end det længe så ud til.

Dansk Folkeparti får ved valget en massiv fremgang med et tocifret antal mandater, mens Venstre går næsten lige så massivt tilbage. Med 90 procent af stemmerne optalt er stillingen ifølge Ritzau 90-85 til blå blok. Altså kan et enkelt mandat tippe flertallet i rød retning.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden