Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)
FV 2015

Søren Pape er klar til at sparke Mads Holger ud

Kontroversiel kandidat står til eksklusion efter bl.a. udtalelser i Politiken.

FV 2015

Den konservative debattør og folketingskandidat Mads Holger står til at bliver ekskluderet af sit parti, Det Konservative Folkeparti.

Det bekræfter partisekretær for partiet, Søren Vandsø, over for Politiken.

»Forretningsudvalget har her til morgen valgt enstemmigt at indstille Mads Holger til eksklusion på førstkommende hovedbestyrelsesmøde«, forklarer Søren Vandsø og henviser til et kontroversielt interview, Mads Holger forleden gav til Politiken.

»Det er primært den reportage, hvor han beskriver partiet som en døende patient med febervildelse. Uanset om man er folketingsmedlem, så er det selvfølgelig ikke acceptabelt, at man går sit parti i ryggen og slet ikke to dage før et folketingsvalg«, siger Søren Vandsø.

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, lægger ikke skjul på, at han gerne giver Mads Holger sparket.

»Jeg bakker op om indstillingen. Selvfølgelig gør jeg det. Jeg tror, det står klart for enhver, at med de udtalelser lige op til et valg - at promovere sig selv så kraftigt i aviser og medier to dage før et valg i direkte modstrid med sit parti - så ønsker man jo ikke sit parti noget godt«, siger Pape Poulsen, der før valget afholdt sig fra at kritisere Mads Holgers udtalelser.

Udsigten til eksklusion af partiet kommer, inden det er endelig afgjort, om det bliver det tidligere folketingsmedlem Ramus Jarlov eller Mads Holger, der tager det konservative mandat i kredsen Københavns Omegn. Skulle det blive Mads Holger, der trækker det længste strå, vil han med den forestående eksklusion formentlig blive løsgænger, hvorved flertallet bag Lars Løkke Rasmussen kommende regering vil være udfordret.

Det Konservative Folkeparti har fået 11.437 stemmer i kredsen.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra Mads Holger selv.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden