Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Lasse Kofod
FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidste valgs stemmesluger slået af partiformand

Der var drama til det sidste, da SF's formand Pia Olsen Dyhr vandt mandatet i København.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En halvering af Socialistisk Folkepartis mandater på valgnatten betød, at partiets formand Pia Olsen Dyhr i dag kunne risikere at ryge ud af Folketinget.

Men efter dagens fintælling om det ene mandat i Københavns Storkreds står det klart:

Formanden tager fire år til på taburetten. Men, og der er næsten altid et men i politik, det sker på bekostning af den populære partifælde Özlem Cekic, der må sige farvel.

»Jeg blev ikke genvalgt. Men min stemme kan ingen tage fra mig«, skriver Özlem Cekic på Facebook.

LÆS MERE

Det var ikke uden risiko, at formanden skulle i mandatduel mod Özlem Cekic. Hun fik nemlig ved valget i 2011 mere end dobbelt så mange stemmer som Pia Olsen Dyhr.

Özlem Cekic er uddannet sygeplejerske og kom i Folketinget for første gang ved valget i 2007 og blev genvalgt i 2011. Hun har blandt andet været sundhedsordfører, psykiatriordfører, medieordfører og ligestillingsordfører.

Dårligt valg koster hovedet

SF fik i går det dårligste valg i næsten 40 år. Da stemmerne var talt op, stod partiet til mere end en halvering, fra 16 til syv mandater. Det gør dem til landets næstmindste parti.

»Jeg ved godt, at det ikke er noget prangende valgresultat, men man skal vide, at det her er en trædesten«, sagde SF-formand Pia Olsen Dyhr i sin valgtale sent i går aftes.

LÆS MERE

Tidligere i dag blev SF's eksformand Annette Vilhelmsen på Fyn sendt ud af Folketinget af partiduellanten Karsten Hønge – 'vikaren fra helvede', som han også blev kaldt – som fik flere personlige stemmer end Annette Vilhelmsen.

Hønge fik således 2.647 personlige stemmer, mens Vilhelmsen fik 2.510.

Udover Özlem Cekic og Annette Vilhelmsens forlader også retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt, klima- og energiordfører Steen Gade og socialordfører Trine Pertou Mach.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden