Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
REGERINGSDANNELSE. Lars Løkke Rasmussen vil nu forsøge at samle hele den borgerlige fløj i en regering.
Foto: JENS DRESLING

REGERINGSDANNELSE. Lars Løkke Rasmussen vil nu forsøge at samle hele den borgerlige fløj i en regering.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

LA får Løkke til at gå efter en flertalsregering

På opfordring fra Liberal Alliance undersøger Venstres formand nu muligheden for at danne regering med alle borgerlige partier.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen afprøver i første omgang muligheden for at danne en flertalsregering med samtlige partier i blå blok.

Det har han netop oplyst efter et besøg hos dronningen.

»Dronningen har bedt mig påtage mig opgaven som kongelig undersøger. Det gør jeg selvfølgelig gerne og vil nu afdække, om det er muligt at danne en borgerlig flertalsregering bestående af mit eget parti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti«, siger Løkke.

OVERBLIK

Årsagen til, at en flertalsregering er første mulighed, der afsøges, skyldes Liberal Alliance. Modsat de konservative og Dansk Folkeparti, der blot har givet Løkke mandat til at danne en borgerlig regering, har formand Anders Samuelsen specifikt bedt om, at Venstreformanden undersøger, om en regering med alle borgerlige partier, kan dannes.

Indleder forhandlinger i morgen

Lars Løkke Rasmussen fortæller, at han fra i morgen vil indlede forhandlingerne:

»Det er min vurdering, at det har været en hård valgkamp for alle involverede, og derfor tager sagen ingen skade af, at alle nu får mulighed for at få en aften og en nat at hvile ud i, inden vi tager hul på arbejdet i morgen«.

LØKKES CHEFFORHANDLER

»Det kommer til at ske på Christiansborg, hvor jeg selvfølgelig i første række vil indkalde de partier, som ligger i mandatet. Men derudover naturligvis også tage en samtale med de øvrige partier i Folketinget. Fordi en ting er, om der kan tilvejebringes politisk platform bag en flertalsregering, men for mig er det også vigtigt, hvordan en sådan regering vil kunne spille sammen med det øvrige folketing. Jeg har betonet mange gange i valgkampen og vil også gerne gøre det her, at vi i Danmark fortsat har brug for et bredt samarbejde«, siger han.

Umiddelbart er Liberal Alliance det eneste parti foruden Venstre, der åbent har sagt, at man er klar til at gå i regering. Dansk Folkeparti er trods et kanonvalg fortsat tilbageholdende, og de konservative er på grund af tilbagegang heller ikke umiddelbart interesseret i ministertaburetter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden