Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De seneste exit-polls indikerer at DF er Danmarks næststørste parti. Kilde: politiken.tv/ Mathias Fjeldborg, Mikkel Fosgrau Stoumann

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Valgfest: DF gør klar til at erobre Danmarkskortet

Politiken rapporterer fra Dansk Folkepartis valgfest.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristian Thulesen Dahl hænger som en frelser og venter på de mange gæster, som i aften skal fejre Dansk Folkeparti.

»Årg, det ser bedre ud«, udbryder en herre med tre til fire andre festklædte personer på slæb. Det er synet af de blå og røde balloner fra Dansk Folkeparti, som vækker glæde.

Ballonerne markerer indgangen til partiets valgfest på Christiansborg.

Den lille gruppe gæster sætter kursen direkte mod Folketingets kantine Snapstinget, hvor partiet fra blå blok skal fejre demokratiet, valget og forhåbentligt et godt resultat i aften. I Snapstinget bliver de budt velkommen af et mere end fuldvoksent fotografi af partiformand Kristian Thulesen Dahl.

Der hænger Kristian Thulesen Dahl så som en kristusfigur i en kirke

Billedet er sat op i enden af salen som skotter for et af Christiansborgs meterhøje, buede vinduer. Der hænger Kristian Thulesen Dahl så som en kristusfigur i en kirke, kaptajnen ved roret på Dansk Folkepartis skonnert. I aften skal han bringe skibet i havn.

Et alter af is

Partiformanden er selve symbolet på den fremgang, som Dansk Folkeparti efter alt at dømme i dag går i møde. Dansk Folkeparti står til en betragtelig medvind på op mod seks procent, hvis man skal tro de seneste dages meningsmålinger. Det kan gå hen at blive et historisk valg for partiet.

Foran Kristian Thulesen Dahl har hele tre mand med håndkraft og en mindre kran kæmpet med at bygge et alter af isblokke, der har indgraveret partiets navn og desuden lyses op. Her til aften agerer alteret holder for en masse rødvinsflasker.

Der er i den grad lagt op til valgfest i aften.

I salen er bordene, vanen tro, dækket op med røde og hvide, ternede stofduge. Bordene har i dag desuden fået pynt af små, kompakte buketter med sommerlige blomster af sorten magherita. De er overalt i lokalet, hvor der strømmer toner ud fra et klaver og en guitar i hjørnet.

»Her er utroligt hyggeligt«, konstaterer europaparlamentariker Morten Messerschmidt, der ankommer som den første prominente politiker fra partiet. Han tusser rundt og giver hånd til de få fremmødte.

Her er utroligt hyggeligt

Der er rød løber, og tjenerne gør klar til at byde 125 politikere og andre gæster velkommen til en traditionel dansk buffet. Fadølsanlægget står også klar, hvidvinen er skænket i glassene, og de tidligste gæster har klirret dem for første gang.

Når man går ind mod Folketingets kantine, Snapstinget, kan man dreje til venstre mod Dansk Folkepartis fest og til højre mod de radikales. At de to politiske ærkefjender, som i meningsmålingerne står til helt forskellige valgresultater, holder fest så tæt på hinanden, har flere bemærket.

Som en af gæsterne siger:

Hvis DF og radikale holder fest sammen, så går det da helt bananas

»Hvis DF og radikale holder fest sammen, så går det da helt bananas«.

Én ting er sikkert, de er klar til valgfest hos Dansk Folkeparti.

To mænd kommer slæbende på et stort Danmarkskort i pap. På kortet hænger en lille plastlomme med en masse små blå, hvide og røde flag.

Planen er, at de skal op at hænge på kortet i takt med, at stemmerne senere løber ind fra kommuner i hele landet.

For Dansk Folkeparti er klar til at erobre Danmark.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden