Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Krav. Liberal Alliances formand Anders Samuelsen forhandler i dag med kongelig undersøger Venstres Lars Løkke Rasmussen.
Foto: JENS DRESLING

Krav. Liberal Alliances formand Anders Samuelsen forhandler i dag med kongelig undersøger Venstres Lars Løkke Rasmussen.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trodsig og kortfattet Samuelsen: Hvor mange mandater har V og DF tilsammen?

»Vi har 13 afgørende mandater«, siger LA-formand Anders Samuelsen på vej til nye forhandlinger med Løkke.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I aftes dukkede et billede af Venstres Lars Løkke Rasmussen og Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl sammen på en balkon op på det sociale medie Twitter.

Det på trods af at der ikke var meldt noget ud om nogen officielle regeringsforhandlinger.

I dag har Kristian Thulesen Dahl og hans forhandlerhold bestående af de to DF-næstformænd Peter Skaarup og Søren Espersen af to omgange været til forhandlinger med Lars Løkke Rasmussen og Venstre-delegationen i Landstingssalen på Christiansborg.

Selv om alle fire borgerlige partier stadig er en del af de forhandlinger om en borgerlig regering, der foregår i disse dage på Christiansborg, så var Anders Samuelsen ikke med ved aftenmødet i lejligheden i Nyhavn.

Han prioriterede efter eget udsagn »en aften sammen med min yngste søn i Horsens« og lader i dag forstå, at hans manglende tilstedeværelse ingen betydning har i forhold til Liberal Alliances mulige deltagelse i en fremtidig regering. Men det var alligevel en kortfattet LA-formand med en markant skærpet retorik, der i dag gik til forhandlinger med Lars Løkke Rasmussen.

»Jeg er i den heldige situation, at jeg kan spørge jer: Hvor mange mandater har Venstre og Dansk Folkeparti tilsammen«, sagde Anders Samuelsen til de tilstedeværende journalister, mens partiets politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll så på i baggrunden.

»71«, lød svaret fra pressens udsendte.

»De har nemlig 71, og hvor meget skal der til et flertal?«, spurgte Anders Samuelsen.

»Der skal 90 til«, lød svaret.

»Det er godt, så vi har 13 afgørende mandater, og det går vi ind og fortæller ham«, sagde Anders Samuelsen og gik målrettet mod døren til Landstingssalen for at overbringe Lars Løkke Rasmussen sit budskab.

Da han efter kortvarige forhandlinger kom ud igen, var beskeden ligeledes klar:

»Jeg kan garantere dig for en ting: Vi ender ikke i en situation som Enhedslisten«, sagde Samuelsen.

Thulesen: Ikke tættere på en afklaring

Kort forinden var Dansk Folkepartis forhandlingsdelegation kommet ud fra dagens anden omgang forhandlinger med den kongelige undersøger Lars Løkke Rasmussen, der efter mandagens dronningerunde har fået det bredest mulige mandat til at undersøge mulighederne for en borgerlig mindretalsregering.

Og ifølge Kristian Thulesen Dahl er man ikke i dag nået særlig meget tættere på et regeringsgrundlag. Heller ikke selv om der nu er kommet papirer på bordet, som DF-formanden siger.

»Det er meget godt, at vi er nået dertil. Men jeg synes stadigvæk, det er de velkendte politiske bastioner og knaster, der står over for hinanden«, siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

»Det er jo ikke bare at flytte et ord hist og et ord pist. Og det er måske også sådan, at vi længere henne i forløbet må tage en afklaring om, hvorvidt man er villig til at rykke sig på på de områder, hvor uoverensstemmelserne er, eller om man ikke er«, siger han.

»Jeg synes ikke, vi i dag er nået tættere på en afklaring af, hvor det lander«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Efter planerne skal også de konservative ind og forhandle med Lars Løkke Rasmussen i dag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden