Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: DRESLING JENS/Jens Dresling
FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

LA vil have topskattelettelse for at pege på Pia Kjærsgaard

LA's Simon Emil Ammitzbøll bekræfter krav i spillet om folketingsformandspost.

FV 2015
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Liberal Alliance forhandler med de øvrige borgerlige partier om posten som Folketingets formand. Partiet vil have en »tilkendegivelse« om en lettelse af topskatten for at pege på Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard, bekræfter LAs gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll.

»Det er korrekt«, siger han til Politiken.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har varmt anbefalet Pia Kjærsgaard til den prestigefulde post, ligesom Konservative ventes at pege på hende. Omvendt har SF og Alternativet udtalt støtte til Socialdemokraternes afgåede formand, Helle Thorning-Schmidt, som formand. Liberal Alliance kan tilsyneladende afgøre sagen under den afstemning, der skal finde sted fredag. Ifølge Politikens oplysninger nægter Dansk Folkeparti kategorisk at give indrømmelser for at få valgt Pia Kjærsgaard.

Uenighed om topskattelettelser splitter de borgerlige partier. I regeringsgrundlaget har regeringen efter pres fra Liberal Alliance indskrevet en ambition om at sænke topskattesatsen med fem procentpoint. Det har Dansk Folkeparti sagt, at partiet ikke kan se for sig. Simon Emil Ammitzbøll forklarer ikke nærmere, hvad det er for en tilkendegivelse, partiet kræver.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden