0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flere borgmestre i hovedstaden tjener over halv million på bijobs

Langt de fleste borgmestre i hovedstadsområdet har lønnede sidehverv, og mange tjener store summer på dem. For en enkelt borgmester giver det en samlet løn, der er højere end statsministerens.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Michael Ziegler (K), der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune, topper listen med en indtjening på 766.686 kroner om året ved siden af sin borgmesterløn på 1.087.210 kroner.

Kommunalvalg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kommunalvalg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere borgmestre i hovedstadsområdet får, hvad der svarer til en fuldtidsløn, for bijob som bestyrelsesposter og andre hverv ved siden af borgmesterlønnen.

Tre borgmestre i kommuner på Vestegnen tjener over en halv million kroner området for forskellige poster, mens tre andre får over 400.000 kroner.

Det viser en kortlægning af de lønnede sidehverv hos hovedstadsområdets 34 borgmestre, som TV 2 Lorry har lavet.

Michael Ziegler (K), der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune, topper listen med en indtjening på 766.686 kroner om året ved siden af sin borgmesterløn på 1.087.210 kroner.

Dermed tjener Høje-Taastrup-borgmesteren mere end statsministeren.

Til TV 2 Lorry siger Michael Ziegler, at han er blevet prikket på skulderen af for eksempel Rockwoolfonden og Realdania – hvor han blandt andet bijobber – fordi selskaberne kan se en fordel i at trække på Zieglers 32 år i kommunalpolitik.

»Og det er for spændende til, at jeg kan lade være. Det giver mig også nogle perspektiver og viden, som jeg har gavn af i mit almindelige arbejde som borgmester«, siger han.

Steen Christiansen (S) fra Albertslund Kommune er med 592.555,79 kroner fra sine lønnede poster den næstbedst lønnede borgmester i hovedstadsområdet, mens Henrik Rasmussen (K) fra Vallensbæk Kommune er nummer tre på listen med 500.745 kroner.

I modsatte ende af ranglisten har blot fire borgmestre i hovedstadsområdet oplyst, at de ikke har nogle lønnede sidehverv.

I gennemsnit tjente en borgmester 198.384 kroner på lønnede hverv ved siden af borgmesterposten sidste år.

Kortlægningen af borgmestrenes lønnede poster tager udgangspunkt i de nyeste opgjorte tal, som er fra kalenderåret 2020.