Foto: Daniel Hjorth
Kommunalvalg

Radikale holder lynafstemning om ny spidskandidat

Allerede på fredag skal de radikale medlemmer vælge en ny spidskandidat. To har meldt sig klar.

Kommunalvalg

De radikale lægger op til en hurtig afgørelse af, hvem der skal være partiets nye spidskandidat ved kommunalvalget i København, efter at den nuværende, beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, onsdag trak sig.

Ifølge flere kilder i partiet har den radikale ledelse i hovedstaden onsdag aften besluttet, at kandidater, der ønsker at blive ny spidskandidat, har indtil torsdag formiddag klokken 10 til at melde sig.

Fredag vil der så blive afholdt afstemning blandt de radikale medlemmer i hovedstaden.

To kandidater har meldt sig

Og meget tyder på, at der kan blive spænding om posten. Onsdag meldte således både den nuværende gruppeformand, Tommy Petersen, og medlem af Borgerrepræsentationen Mia Nyegaard sig på banen som kandidater.

»Jeg er klar til at stille mig frem som spidskandidat, fordi jeg vil et København, hvor vi har fokus på socialpolitikken, samtidig med at vi skaber fremtidens København med fokus på børn, det grønne og erhvervslivet«, siger Mia Nyegaard til Politiken og fortsætter:

»Jeg tror, jeg kan samle baglandet, kandidaterne og gruppen, og så kan jeg samarbejde med alle på rådhuset«.

Tommy Petersen siger til Politiken:

»Nu skal der være en god intern medlemsproces, hvor vi spørger medlemmerne, hvem spidskandidaten skal være. Jeg stiller mig til rådighed som en af kandidaterne i den position, fordi jeg mener, at jeg vil være en, der kan samle og køre partiet igennem valgkampen«.

Men du stiller op som spidskandidat?

»Ja, det gør jeg«, svarer han og tilføjer, at det dermed også er ensbetydende med at lægge billet ind på en kommende borgmesterpost.

»Det er det, der ligger i indstillingen som spidskandidat, at det er den, der skal være borgmester«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce