Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Kommunalvalg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstres spidskandidat vil betale for lån af festsal på rådhuset

Cecilia Lonning-Skovgaard har tidligere til pressen, at hun afventer den interne og eksterne undersøgelse af sagen.

Kommunalvalg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstres spidskandidat ved kommunalvalget i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, vil nu betale for lån af en festsal på rådhuset i forbindelse med sin bryllupsreception.

Hun har gentagne gange sagt til pressen, at hun afventer den interne og eksterne undersøgelse af sagen. Men nu vil hun altså betale tilbage.

»Jeg betaler, så snart jeg får en regning fra kommunen«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til TV2 Lorry.

Udtalelsen kommer, dagen efter en sønderlemmende måling, der viser, at Venstre står til knap en halvering i hovedstaden.

Målingen, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, gav Venstre en opbakning på kun 5,8 procent i København.

Anna Mee Allerslev gik af som beskæftigelses- og integrationsborgmester og spidskandidat for De Radikale i sidste måned.

Det gjorde hun efter en række møgsager.

Allerslevs exit kom blandt andet, efter at det kom frem, at hun havde lånt lokaler på rådhuset kvit og frit til sin bryllupsreception i august.

Ved ikke hvor meget hun skal betale

Ifølge Cecilia Lonning-Skovgaard satte hun for syv uger siden selv gang i processen for at få betalt for lokalerne, hun brugte til sin bryllupsreception i 2012.

Hvor meget hun skal betale, ved hun dog ikke.

»Det har jeg ikke kunnet få oplyst endnu. Og jeg har to gange efterfølgende rykket for at få en regning«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til TV2 Lorry.

Almindelige borgere skal betale minimum 65.000 kroner for at låne lokalet. Men Cecilia Lonning-Skovgaard fik som den første politiker mundtligt lov til at låne salen.

I dag mener hun dog ikke, at det er fair.

»Nej. Og spørger du, om jeg igen ville holde en reception, hvor jeg går ud fra, at jeg kan gøre det uden at betale for det, så er svaret selvfølgelig nej«, siger hun.

Kunne have været håndteret bedre

Hun erkender, at sagen kunne være blevet håndteret bedre.

»Det er klart, at jeg er ny spidskandidat, og der er også nogle ting, som jeg skal lære i forhold til pressehåndtering. Og ja - noget af det her kunne godt have været håndteret kønnere«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Efter Venstre-politikerens lån startede en ordning, hvor der blev sagt god for lån af lokaler til bryllupper for kommunens medlemmer af borgerrepræsentationen.

I 2011 blev et sæt interne regler ellers vedtaget, om at kommunen ikke må 'stille lokaler vederlagsfrit til rådighed' til arrangementer, der er private.

Sagen med Anna Mee Allerslev har sat gang i en intern redegørelse på Københavns Rådhus, hvor man vil se på brugen af lokalerne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden