Der har været meget politi på Nørrebro den seneste tid på grund af bandekonflikten. Men valget sender flere betjente ud i resten af København.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Der har været meget politi på Nørrebro den seneste tid på grund af bandekonflikten. Men valget sender flere betjente ud i resten af København.

Kommunalvalg

Øget opmærksomhed: Valget sender flere politifolk ude i gaderne

Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, vurderer PET, og derfor har politiet udkommanderet et større antal betjente til at holde øjne og ører åbne på valgdagen.

Kommunalvalg

Hvorfor står der betjente i skudsikker vest ved et valgsted på Amager? Er det en tilfældighed?

Enkelte vælgere har undret sig over, at bevæbnet politi er kommanderet ud i Københavns gader ved noget så forholdsvist udramatisk og uskyldigt som et kommunal og regionsvalg.

Leder af beredskabsafdelingen ved Københavns Politi, politiinspektør Peter Dahl, oplyser, at der er mere politi i gaderne på valgdagen. Men han understreger, at det ikke skyldes nogen konkret trussel og tilføjer, at politifolkenes udrustning er helt, som den plejer at være til daglig.

»Vores betjente har gået rundt med skudsikker vest i årevis, så det skal borgerne ikke lægge for meget i. Men på grund af den generelt øgede terrortrussel mod Danmark, sender vi flere politifolk ud på gaderne på valgdagen. Der er en øget opmærksomhed på valgdagen, hvor mange mennesker er samlet på et sted«, siger Peter Dahl.

Politiinspektøren siger, at der ikke er særlige dele af hovedstaden, hvor politiet har et særligt fokus på grund af valget. Man kan heller ikke tale om, at der er en skærpet bevogtning, men snarere en øget opmærksomhed.

»Det drejer sig først og fremmest om at sikre ro og orden«, siger Peter Dahl.

Højt trusselsniveau

Gennem de seneste år har der ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) været en alvorlig terrortrussel mod Danmark, hvilket tidligere især har kunnet tilskrives Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

Selv om karikaturerne ikke fylder så meget længere i debatten og er et hovedfokus for det militante islamistiske miljø, opretholder PET's Center for Terroranalyse et højt trusselsniveau. Det fremgår af den seneste trusselsvurdering fra februar, hvor »ubeskyttede civile mål« og »steder og arrangementer, hvor mange mennesker er samlet«, nævnes som særlige mål for ekstremister.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce