Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) retter hårde anklager mod overborgmester Frank Jensen (S). Hans partifælle på rådhuset Flemming Steen Munch er uforstående.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) retter hårde anklager mod overborgmester Frank Jensen (S). Hans partifælle på rådhuset Flemming Steen Munch er uforstående.

Kommunalvalg

Venstres gruppeformand står uforstående over for Søren Pinds beskyldninger mod Frank Jensen

Gruppeformand for Venstre på Københavns Rådhus Flemming Steen Munch har ingen begrundet mistanke mod overborgmesteren for at have lækket eller lagt misbrug af lokaler »til rette«.

Kommunalvalg

Opdateret 19:59 med Twitter-kommentar fra Søren Pind

Det er hårde beskyldninger, uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) i en kronik i dagens Berlingske retter mod den københavnske overborgmester, Frank Jensen (S).

Nemlig i sagen om udlån af rådhuslokaler til BR-medlemmer.

Her lyder det direkte fra Pind til Jensen, at »I fik plantet en historie om misbrug af lokaler, som I smart fik lagt til rette for år tilbage. Og derefter lækkede«.

Politiken har flere gange i løbet af dagen forsøgt at få Pind til uddybe sine kronik - men forgæves.

Men nu forklarer Venstres egen gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Flemming Steen Munch, at han heller ikke ved, hvad ministeren baserer sine beskyldninger mod Frank Jensen på.

»Det må du snakke med Søren selv om«, siger gruppeformanden efter at have læst kronikken.

Er det din opfattelse, at det var Frank Jensen der for år tilbage fik det lagt til rette sådan, at man kunne låne lokaler?

»Det har jeg ikke nogen mening om, kunne være tilfældet«.

Ved du, hvad Søren Pind henviser til med formuleringen?

»Nej, det ved jeg faktisk ikke. Det var også nyt for mig, da jeg så det«.

Har du en begrundet mistanke om, at Frank Jensen var med til at….

»Nej, nej nej, det har jeg ikke«, svarer Flemming Steen Munch.

Har givet bagslag for to spidskandidater

Sagen om gratis udlån af rådhuslokaler til BR-medlemmer har i valgkampen givet bagslag for både den radikale nu tidligere spidskandidat, Anne Mee Allerslev, samt Venstres spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaard, der er blevet kritiseret for at benytte sig af et gode, som almindelige københavnerne ikke har.

I sagen om Anna Mee Allerselv forklarede Frank Jensen for nyligt i TV 2 News, at lækket om Allerslevs bryllup kom fra medarbejdere i Københavns Kommunes Rådhusservice, der anonymt gav oplysningerne til BT. Netop Rådhusservice hører under kommunens Økonomiforvaltning, som Frank Jensen er øverste ansvarlig for.

»Da det kom frem, at den her lange liste i forhold til det arrangement, som den tidligere borgmester skulle holde, var lækket, så blev de medarbejdere kaldt sammen og fik besked på, at det er fuldstændig langt ude over, hvad der er acceptabelt«, forklarede Jensen til TV 2 News.

Anna Mee Allerslev trak sig på baggrund af sagen helt fra dansk politik, mens Cecilia Lonning-Skovgaard fortsat er Venstres spidskandidat.

På det sociale medie Twitter har Søren Pind i løbet af aftenen været i dialog med redaktionschef på TV2's politiske redaktion Mads Bisgaard. Sidstnævnte har her spurgt ind til, om Pind har dokumentation for sin påstand, og efter en lang dialogtråd skriver Søren Pind her til aften:

»Jeg har aldrig givet udtryk for andet, end det er min vurdering, påstand eller bestemte overbevisning. Havde jeg hemmelige papirer eller lydoptagelser var det nok ikke i en kronik i Berlingske, det blev anført«.

Stillet over for, at han i sin Berlingske-kronik skriver sin anklage sort på hvidt, svarer Pind:

»Det er et holdningsindlæg. Ikke et juridisk skrift. Og jeg er sikker på, det forholder sig som anført«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce