Mia Nyegaard har fået  fornøjelsen at afløse den detroniserede borgmester, Anna Mee Allerslev, som Radikale Venstres spidskandidat i København.
Foto: Jakob Jørgensen/Jakob Jørgensen

Mia Nyegaard har fået fornøjelsen at afløse den detroniserede borgmester, Anna Mee Allerslev, som Radikale Venstres spidskandidat i København.

Kommunalvalg

Portræt: Den radikale spids, der skulle blive kendt på rekordtid

Mia Nyegaard fik meget kort tid til at forsvare Anna Mee Allerslevs borgmesterpost i København. Radikale mister et mandat, men står til at beholde en borgmesterpost.

Kommunalvalg

Indtil for få uger siden havde de færreste hørt om den københavnske lokalpolitiker Mia Nyegaard, der var endnu et af de ukendte ansigter på valgplakaterne langs Søerne i København.

Men efter at den radikale integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev måtte trække sig på grund af et meget omtalt bryllupsarrangemnet på Rådhuset, har den 43-årige cand.scient.pol. pludselig fået meget travlt med at blive kendt.

Ved sidste kommunalvalg opnåede Anna Mee Allerslev over 8.000 personlige stemmer, mens Mia Nyegaard fik små 700.

Mia Nyegaard arbejder til daglig som forretningsudvikler og har før været administrerende direktør for Friis-Holm Chokolade, ligesom hun har arbejdet i det offentlige og private i København, London, Malmø og Bruxelles.

Anna har begået fejl og taget konsekvensen. Det har vi lært af, og så må vi videre

Lokalpolitikeren er uddannet MA i Afrikastudier og har de seneste år været socialordfører i Borgerrepræsentation for Radikale Venstre, som hun har været medlem af siden 2000.

Socialliberal

Da Politiken op til kampvalget om at afløse Anna Mee Allerslev spurgte Mia Nyegaard, hvad hun anså for at være sine vigtigste mærkesager, nævnte hun hjemløshed og bedre forhold for byens erhvervsliv:

»Jeg er grundlæggende socialliberal og arbejder for et Danmark, hvor vi tager fælles socialt ansvar, giver plads til forskellighed, skaber gode vækstbetingelser og har et globalt udsyn«, lyder det fra spidskandidaten om sig selv.

Hendes modkandidat til at stå i spidsen for partiet under kommunalvalget, Tommy Petersen, har i Jyllands-Posten kaldt hende for en politiker, der »taler meget, er vidende og ærkeradikal«.

Om afsløringerne af Anna Mee Allerslevs meritter på Rådhuset har Mia Nyegaard udtalt her i avisen, det ikke har været »et kønt forløb at se en af sine venner være det igennem«:

»Men jeg vil sige, at pressen har gjort sit job, det er i orden at få den slags frem, og Anna har begået fejl og taget konsekvensen. Det har vi lært af, og så må vi videre«.

Radikale blev af flere spået en hård medfart på grund af omtalte sager, og partiet mister også ét af de seks mandater havde før valget.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce