De var ikke alle, som nåede at stemme på Københavns Rådhus før klokken 20.
Foto: Gregers Tycho

De var ikke alle, som nåede at stemme på Københavns Rådhus før klokken 20.

Kommunalvalg

Lange køer foran valgstederne ved lukketid

Om det kan tages som et udtryk for en høj valgdeltagelse er for tidligt at sige. Men flere steder i København ventede vælgerne på at sætte kryds på den forkerte side af klokken 20.

Kommunalvalg

Adskillige steder i København har der været  kødannelse og lettere kaotisk tilstande ved valgstederne på den forkerte side af klokken 20, hvor det er sidste chance for at sætte sit kryds.

På Rådhuspladsen var der, få minutter før stemmeboksene skulle lukke, kø helt ned til pølsevognen midt i metrobyggeriet, hvor de sidste vælgere tog sig en smøg i aftenluften, mens de ventede.

Panik før lukketid, ville Mette Kibsgaard dog ikke høre tale om. For hendes vedkommende var det simpel logistik, der betød, at hun måtte tage opstilling sidst i køen:

»Jeg vælger at glæde mig over viljen blandt de mange vælgere til at beslutte, hvilken vej byen skal udvikle sig. Balladen om Anna Mees bryllup er en detalje i det store billede, og forhåbentlig er køen udtryk for en stor valgdeltagelse, og at opråbet i medierne om at give sin mening til kende har virket. Det har i hvert fald virket på mig«, siger Mette Kibsgaard, der nødig vil røbe, hvem hun stemmer på:

»Men jeg har prøvet at sætte mig ind i de forskellige kandidaters mærkesager og taget forskellige test på nettet. De har ramt meget præcist, for det er det, jeg stemmer«.

Alle får lov til at stemme

Inde i den store rådhussal snor der sig også en lang kø, og en af de valgtilforordnede, Rune P. Jensen, forklarer, at den på et tidspunkt nåede helt ned ad Strøget:

»Egentlig skulle vi være færdige nu, men der går nok en lille times tid, før det hele er overstået. Problemet er, at der ikke er stemmebokse nok. Computersystemet og alt andet har fungeret upåklageligt. Men alle får lov til at stemme, så længe folk stiller sig i kø. Dog ikke, hvis de møder op klokken fire i morgen tidlig. På et eller andet tidspunkt inden længe slutter køen«, siger han.

På Amager Fælled Skole i København var der også en flere hundrede meter lang kø tæt på klokken 20. Her blev de valgtilforordnede sendt på gaden med kaffe og slik for at gøre ventetiden lidt sjovere og for at guide og informere vælgerne, indtil den sidste var kommet indenfor i stemmesalen. Også fra Amager lyder meldingen, at folk tog det pænt.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce